Beide jubilarissen met echtgenotes en de afvaardiging van Kring Kempenland.
Beide jubilarissen met echtgenotes en de afvaardiging van Kring Kempenland. (Foto: St. Jorisgilde Budel)

Twee keer zilveren schild kring Kempenland voor Budelse gildebroeders.

Bij de jaarlijkse patroonsdag van het St.-Jorisgilde Budel waren ook de raadsheer van het district Oost, Jan Teunissen, en de kersverse voorzitter van kring Kempenland, Roeland van Hooff, als gast aanwezig.


Er waren twee gildenbroeders die zich meer dan 25 jaar bestuurlijk hadden ingezet voor het Budelse gilde. Gildebroeder Fred Kums, opnieuw lid geworden in 1981, en actief als kruisboogschutter. Twee keer schoot hij zich koning van het gilde: in 1990 en 2002. Tijdens de laatste koningsperiode vervulde hij deze taak met zijn vrouw Toos als koningin. Vanaf 1987 heeft Fred zich met enkele korte onderbrekingen bestuurlijk ingezet voor het gilde als lid van de overheid. Daarnaast was, en is, hij nog steeds, actief als lid van de commissie kruisboogschieten van Kring Kempenland.

Regerend deken Martin Horst is in 1981 als jeugdlid en vendelier toegetreden tot het gilde. In 1987 schiet hij zich tot jongste koning van het gilde sinds heroprichting. In 1993 volgt een tweede koningschap met als eerste gezelschap van een koningin in de persoon van Saskia Adams. In 2008 derde keer tot koning en het gehele gezin Horst trekt mee met het gilde. In 2014 als Saskia zich als eerste vrouw tot Koning schiet mag hij als Prinsgemaal meelopen. Na het eerste koningschap neemt hij gaandeweg taken van deken-schrijver op zich. Later komt daar nog Regerend deken bij. Als zijn schoonvader de taak van Regerend deken overneemt blijft hij nog actief als deken-schrijver. Binnen Kring Kempenland is hij actief als Raadsheer Gildedagen. Vanaf 2014 combineert hij de taak van deken-schrijver weer met Regerend deken.

Beide jubilarissen kregen het zilveren schild van Kring Kempenland opgespeld.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Budel

Verpleegkundigen

Someren