De Baronie van Cranendonck, tekening: Angeline Maas
De Baronie van Cranendonck, tekening: Angeline Maas (Foto: )

Gloednieuwe visie voor de Baronie!

Het nieuwe concept voor de invulling van de Baronie van Cranendonck is nu online in te zien.


Het leek de afgelopen tijd wellicht en beetje stil rondom de toekomstvisie voor de Baronie, maar achter de schermen is hard gewerkt. En zoals iedereen weet, heeft goed werk tijd nodig. Inmiddels is het nieuwe plan klaar en in te zien op de website van de gemeente. Na jarenlange leegstand van de gebouwen en onzekerheid over de toekomst van het gebied, zou er nu toch eindelijk een doorbraak kunnen komen.

Door Laura Raats

Sinds november vorig jaar hebben meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden met inwoners van Cranendonck, omwonenden en potentiële initiatiefnemers. Tijdens deze bijeenkomsten is gesproken over wat wel en niet wenselijk wordt geacht wat betreft het gebied en de aangrenzende omgeving. Daarnaast kon men eigen ideeën inbrengen.

Op basis van deze en internationale input aangaande gebiedsanalyse, hebben bureaus Happy Fuel en Phidias nu een definitief concept aangeleverd. Het resultaat zou dan ook een visie moeten zijn waarmee iedereen tevreden is. Het nieuwe concept lijkt in eerste instantie dicht bij de identiteit van het gebied te zijn gebleven en te passen binnen het huidige recreatieve netwerk.

Bovendien is er een stuk historie in meegenomen over de heksenvervolging en ridder Kuno. Veelgebruikte woorden in het concept zijn 'rust' en 'recreatie', maar ook de invulling van de huidige bebouwing en een coöperatie als potentiële ondernemingsvorm worden besproken.

Op 14 mei zal de nieuwe visie worden gepresenteerd en behandeld tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis in Budel. De link naar het plan en andere documenten is terug te vinden op de website van de gemeente:

www.cranendonck.nl/baronie.

U kunt de raadsvergadering uiteraard ook bijwonen en gebruik maken van het spreekrecht, waarvoor u zich tot zes uren van tevoren kunt aanmelden bij de griffier via telefoonnummer 0495 – 431134.

Uiteindelijk zal op 28 mei de besluitvorming plaatsvinden. Dan zal er in de gemeenteraad worden gestemd over deze nieuwe visie voor de Baronie van Cranendonck.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel