Friezencarrouselgroep Fryske Krêft bij Stal de Keunenhoek, foto: Laura Raats
Friezencarrouselgroep Fryske Krêft bij Stal de Keunenhoek, foto: Laura Raats (Foto: )

Goede generale voor Carrousselgroep Fryske Krêft

De Friezencarrouselgroep Fryske Krêft van manege De Boschhoeve uit Soerendonk had een geslaagde generale repetitie. Op 12 mei zal het team deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Carrousel in Assendelft. Vorig jaar behaalden de amazones op het NK de derde plaats. En ook dit jaar gaan ze natuurlijk weer voor de winst!


Door Laura Raats

Voor de paarden en de amazones was het een waardevolle oefening om de proef te rijden op vreemd terrein. Bovendien is het belangrijk dat de paarden kunnen wennen aan het publiek en applaus, want dan vinden zij dit straks op het NK minder spannend.

Hoewel de carrouselgroep hoopte op een grote opkomst, hadden zij wellicht niet verwacht dat er zoveel toeschouwers zouden zijn. Het was namelijk goed druk in de prachtige rijhal van Stal de Keunenhoek. Jong en oud had zich verzameld langs de bakrand om de zwarte parels te zien schitteren.

Toen de twaalf combinaties in keurige colonne de rijhal betraden, was het publiek al zichtbaar onder de indruk. Maar wanneer even later de galop wordt ingezet en men de grond onder de voeten voelt trillen, kunnen de 'oehs' en 'aahs' vanaf de bakrand niet uitblijven. Op het ritme van vlotte muziek toonden de amazones strakke, samengestelde manoeuvres en reden zij nette figuren. En dat is, met twaalf paarden in een rijbak, een knap staaltje rijkunst. Tijdens het applaus na afloop van de proef bleven de paarden verbazingwekkend rustig.

Zo'n geslaagde generale is vast en zeker een goed voorteken. Nu op naar de Nederlandse Kampioenschappen. Veel succes dames!

Meer berichten