Guido Weijers
Guido Weijers (Foto: PR Loens Media)

Theaterprogramma 2019/2020 AK De Smeltkroes bekend

Aktiviteitenkommissie De Smeltkroes is klaar voor het komende theaterseizoen. Het programma is bekend en deze week zal de brochure huis-aan-huis in de gemeente Cranendonck verspreid worden.


Deze keer presenteert de AK negen voorstellingen op het gebied van cabaret en muziektheater en een theatercollege door Guido Weijers.

Als u ook verzekerd wilt zijn van een goede plaats, is het aan te bevelen tijdig in te tekenen op een abonnement, u ontvangt dan ook nog een korting van 10%. Inschrijven op een abonnement is vanaf nu mogelijk, ook als u niet in Cranendonck woont en dus geen brochure ontvangen heeft. Als u een mailtje stuurt naar ak.desmeltkroes@gmail.com , ontvangt u vrijblijvend alle informatie en een bestelformulier.

Het volledige programma is als volgt:

Zaterdag 21 september 2019: MARK VAN DE VEERDONK met “GEEN VIKING!

Zoals vanouds een voorstelling met een ware flipperkast vol stuiterende grappen. De grote vraag zal zijn: wat wordt het decorstuk? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; geen Viking.” (www.markvandeveerdonk.nl)

Zaterdag 12 oktober 2019: KIRSTEN VAN TEIJN met “NOBEL”

“Kirsten heeft lef, is ongegeneerd en dat gecombineerd met haar onweerstaanbare komische talent” (Trouw), “…een fantastische performer” (NRC). Een schaamteloos, eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we leven in patronen, en hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. (www.kirstenvanteijn.nl)

Zaterdag 26 oktober 2019: MATROESJKA met “BRAINWASH”

Matroesjka is brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. Dit duo won de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Trouw: “Dat de twee vrouwen veel in hun mars hebben, staat buiten kijf”, Claudia de Breij: “….ik ben fan!”. (www.matroejskaspeelt.nl)

Vrijdag 15 november 2019: ALEX PLOEG met ”ULTIMATUM”

Winnaar Publieksprijs Cameretten, door de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. Nu dus voor het eerst avondvullend! De jury van Cameretten: “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch, sommige herken je direct en andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein.” (www.alexploeg.nl)

Zaterdag 14 december 2019: ERNEST BEUVING E.A. met “SO LONG COHEN”.

We kennen Ernest als de helft van Ernesto en Marcellino en van de shows met Quintessens. Nu dus iets heel anders: samen met verteller Bas Steman, twee zangeressen en een gitarist brengt hij een ode aan de legendarische Leonard Cohen. Uiteraard ook met de nodige persiflages en imitaties, een heerlijke avond dus met Cohen-muziek, poëzie, humor en ontroering! (www.ernestbeuving.nl)

Zaterdag 7 maart 2020: SCRUM met : “15 YEARS OF SINGLE MALT FOLK”

Scrum speelde in 2017 al eens het dak eraf in de Smeltkroes! Hun stamkroeg “The Dirty Glass” komt terug op het podium. In dat decor spelen ze samen met een zangeres die energieke, eerlijke en spontane Schots-Ierse folkmuziek waar we ze zo goed van kennen. (www.scrummusic.com)

Woensdag 18 maart 2020: GUIDO WEIJERS met “MASTERCLASS GELUK VOL.2” (try-out)

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk! Guido blijft weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij. Geen cabaret, maar een theatercollege, waarna je met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan je gekomen bent. (www.guidoweijers.nl)

Zaterdag 28 maart 2020: LOUISE KORTHALS met “ALLES IS ER”

De Telegraaf: “Wat een kracht, wat een oer… een mooi uitgebalanceerd dramatisch programma dat je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel houdt. Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.” Niets aan toe te voegen, Behalve dat ze ook nog prachtig kan zingen. (www.louisekorthals.nl)

Zaterdag 18 april 2020: MAARTJE & KINE met “HOGE NOOT”

Twee seizoenen geleden maakte Maarheeze kennis met Maartje & Kine. En dat smaakte naar meer! Inmiddels zijn de dames een begrip binnen de cabaretwereld, met optredens op radio en TV. Hun vierde programma geeft opnieuw blijk van hun instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier - en dat alles met een flinke dosis humor! (www.maartjeenkine.nl)

Zaterdag 2 mei 2020: THIJS KEMPERINK met “EERLIJK DUURT HET KORTST”

Geboren en getogen Tukker, een rasechte verhalenverteller. In Eerlijk duurt het kortst! twijfelt hij of hij de hele avond eerlijk gaat zijn, of wordt het een ode aan de leugen? Liegen is leuker, maar eerlijk duurt het langst. Eén ding is niet gelogen: Thijs is oprecht blij als je deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar! (www.thijskemperink.nl)

Meer berichten