Logo grenskoerier.nl
Deelnemers aan de Balki Run, foto: Frans van der Zalm
Deelnemers aan de Balki Run, foto: Frans van der Zalm (Foto: frans van der zalm)

Loopgroep Cranendonck liep voor het goede doel en de marathon in Enschede

Loopgroep Cranendonck


Hardlopen voor een goed doel is altijd een mooie ervaring. Negen lopers gingen samen naar de Balki Run in Heeze, een bijzondere loop voor het goede doel en ter nagedachtenis aan Jean-Paul. Indrukwekkend is het woord voor de start door de broer van JP, de minuut stilte voor de start en de ontvangst bij de finish. Verder was het vooral heel erg gezellig, met mooie routes door de bossen rondom kasteel Heeze en over de Strabrechtse heide.

Erik de Laat liep de marathon in Enschede in 2:48:18. Hij gaf op de trainingen al aan dat hij het het gevoel had dat het goed zat. Maar deze tijd had hij niet verwacht. Dit is zijn derde snelste tijd op de marathon na een wat minder jaar in 2018.
De omstandigheden in Enschede waren redelijk goed en Erik durfde het aan om met de groep van 4:00 minuten per kilometer mee te gaan. Halverwege kwam hij door in 1:23:30. In het tweede deel bleek Erik uiteindelijk de sterkste van het groepje van vijf toen ze de wind op kop kregen. Er stond namelijk toch wel een straffe oostenwind. Uiteindelijk werd Erik tweede in de categorie mannen 45 plus en ook tweede in het teamklassement met zijn oude loopmaten van Eindhoven Atletiek.

Wil jij ook deel uit maken van onze gezellige loopgroep? Kom vrijblijvend een training meedoen! Voor meer informatie: https://www.loopgroepcranendonck.nl of via Irma van Gils 06-23042276.

Uitslagen Balki Run Heeze

5 kilometer:
Peter Kuijken 37:12

7 kilometer:
Onno Looijmans 39:49
Linda van den Einden 33:42

10 kilometer:
Irma Vogels 1:10:09
Frank Hooghordel 45:18

14 kilometer:
Twan Winters 59:01
Irma van Gils 1:22:37
Anton van Zutphen 1:34:34
Jeffrey Meurkens 1:13:00

Meer berichten