Logo grenskoerier.nl

Friezencarrouselgroep Fryske Krêft naar NK

Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van 12 of 16 ruiters voer je een dressuurproef uit op muziek. De proef ontwerpt het team zelf, samen met de commandant(e). Er wordt door de jury gelet op nauwkeurigheid, timing, samenwerking en originaliteit. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.


Friezencarrouselgroep Fryske Krêft (Friese kracht) is een team van 12 ruiters die dit jaar voor de 4e keer meedoet aan het NK. Het bijzondere aan Fryske Krêft is dat alle paarden Friezen zijn! Hiermee zijn ze het enige Friezenteam op het NK. Het Friese paard is een zwart paard en staat vooral bekend om zijn robuuste chique uitstraling, lange gitzwarte manen en staart.

Trainingen

Elke dinsdagavond traint deze groep op manege De Boschhoeve in Soerendonk onder leiding van Floor Donkers. Op dinsdagavond 30 april om 19.30 uur zijn ze voor hun generale repetitie te gast bij Stal de Keunenhoek, Keunenhoek 34b, in Budel. Om de paarden te laten wennen aan publiek zou het fijn zijn als er veel mensen komen kijken.

Wil je het team ondersteunen en kennismaken met deze sport, kom dan kijken! Je bent van harte welkom.

l

Meer berichten