Logo grenskoerier.nl
Foto:

Vrolijke, maar ingetogen paasviering

Ook dit jaar waren er weer een groot aantal gasten van de Zonnebloem Budel op de paasviering aanwezig. De zaal van de Reinder zag er knus uit met heel veel grijze dameshoofden. Dat gegeven werd ook opgemerkt door troubadour Tonnie Wijnands. De mannen waren op één hand te tellen.


Na de koffie met vlaai liet de entertainer meteen horen wat hij van plan was: de aanwezige betrekken bij zijn programma. Met zijn mooie baritonstem slingerde hij de gasten mee van de jaren zestig naar zeventig/tachtig en weer terug. Dit gecombineerd met leuke vertelsels maakte dat er een geweldig sfeer ontstond. Er werd meegezongen en zelfs ouderwets getwist.

Wijnands testte de aanwezigen ook hoe het gesteld was met de grijze cellen. Menig liedje stopte hij abrupt en dan moesten de gasten de tekst afmaken. Jammer dat hij moest stoppen voor het meer ingetogen gedeelte van deze middag: de woord en gebedsdienst. Gezien het pensioen van pastoor Cornelissen verzorgden drie vrijwilligers zelf de dienst. Zij lazen de gebeden en vertelden het lijdensverhaal en dat zorgde voor een aparte intimiteit. Dit werd door de gasten meteen bestempeld als voor herhaling vatbaar. Na een lekker soepje en pasteitje en als toetje een Cornetto was iedereen zeer voldaan. Een leuk werkstukje, gemaakt door de dagbesteding van Te Gaste uit Gastel maakte de paasviering tot een geslaagde activiteit.

Lees ook