Janneke van Kessel bij kasteel Cranendonck, foto: Laura Raats
Janneke van Kessel bij kasteel Cranendonck, foto: Laura Raats (Foto: )

Janneke van Kessel trots op haar zetel!

Janneke van Kessel vertegenwoordigt Cranendonck in de Provinciale Staten


Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten stond Janneke van Kessel als nummer vier op de lijst van D66. Inmiddels is de Cranendonckse geïnstalleerd als Statenlid in Noord-Brabant. Ze is enorm trots op al die stemmen die ze heeft gekregen en staat te popelen om te gaan beginnen.

Door Laura Raats

De woensdag van de verkiezingen was een drukke en rare dag voor Janneke van Kessel uit Maarheeze. Er waren die dag nog gewoon campagne-activiteiten voor D66, waarna de kandidaten werden verwacht op het provinciehuis in Den Bosch voor de live uitzending van de exitpolls, en tussendoor moest Janneke natuurlijk ook zelf nog stemmen. Bovendien kreeg ze de hele dag berichtjes en stemfy's; foto's van het stembiljet waarop te zien is welk bolletje is ingekleurd, van mensen die op haar gestemd hadden. Op vrijdagmiddag werd de uitslag officieel bekend gemaakt en bleek zij, als enige uit Cranendonck, een zetel te hebben bemachtigd.

Janneke is inmiddels meer dan twee jaar lid van partij D66. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was ze campagnecoördinator van regio De Kempen voor acht gemeenten. Daarnaast heeft ze als lobbyist bij de Dierenbescherming gewerkt. Zo rolde ze eigenlijk vrij snel de politiek in. Verder geeft ze les op de Universiteit Utrecht en is ze moeder van Xander en Esmée.

De komende vier jaar gaat Janneke zich inzetten om onze provincie nét dat stukje mooier te maken, met een focus op milieu, biodiversiteit, gezonde luchtkwaliteit en verdere verduurzaming voor een klimaatbestendig Brabant.

Meer berichten