Opening van JOP door Wethouder Lemmen, foto: Laura Raats
Opening van JOP door Wethouder Lemmen, foto: Laura Raats (Foto: )

JOP in Boudriepark Budel feestelijk heropend

De Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) was al een tijdje onder constructie, maar vanaf heden kan er weer volop gebruik worden gemaakt van de bekende keet in het Boudriepark in Budel. Om het geslaagde resultaat wereldkundig te maken kwam wethouder Marcel Lemmen de JOP afgelopen dinsdag officieel heropenen.


Door Laura Raats

De keet verkeerde in slechte staat; de wanden waren verroest, de oude graffiti schildering was vergane glorie en er lag overal rommel. Dat is nu allemaal verleden tijd. Met ondersteuning van Jongerenwerk Cranendonck (onderdeel van Cordaad Welzijn) hebben leerlingen van het Bravo College en lokale jongeren flink de schouders eronder gezet en de JOP volledig opgeknapt.

Op de Jeugd en Politiek dag, een project waarbij het Bravo! College, Cordaad Welzijn en de gemeente de handen ineen slaan om jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming, kwam naar voren dat de leerlingen van het Bravo College het tijd vonden om de JOP aan te pakken. Dit jaar was het thema 'duurzaamheid' en het opknappen van de keet zou hier goed bij passen.

Zo gezegd, zo gedaan. De jeugd ging samen aan de slag. De keet heeft een nieuwe lik verf gekregen en aan de binnenzijde prijkt een sprekend graffiti kunstwerk. Bovendien zal de JOP er voortaan opgeruimd bij staan, dankzij een nieuwe prullenbak en sigarettentegel. De heropening werd feestelijk afgesloten met een druk bezochte barbecue.

Meer berichten