Start Diabetes Challenge.
Start Diabetes Challenge.

Diabetes Challenge gestart in Maarheeze

Afgelopen zaterdag was de officiële start van de Diabetes Challenge in Maarheeze. De zon scheen uitbundig.


Er was een kleine informatiemarkt bij huisartsenpraktijk Terra Medici en men kon zich direct inschrijven om deel te nemen aan de nationale Diabetes Challenge. Daarna werd er gewandeld onder leiding van de huisartsen en studenten van de sport hoge school, men kon kiezen voor een korte wandeling 2,2km en een langere wandeling 3,7km. Halverwege was er een drinkpost ingericht, waar de wandelaars dankbaar gebruik van maakte, gezien de hoge temperatuur. Ook werd er fruit uitgedeeld, geschonken door de Jumbo, Frank Simonis.

Na een uurtje wandelen was iedereen moe en voldaan weer terug gekeerd. Daar werd iedereen nog getrakteerd op heerlijk koel water, fruit en een Paasei.

Voorbereiding op finaleweek

De NDC is een 20 weken durend wandelevenement, ter voorbereiding op de finaleweek van 25 t/m 28 september. In de finaleweek wordt vier dagen achtereen gewandeld, de eerste drie dagen gewoon in Cranendonck en de vierde dag komen alle deelnemers van de NDC uit heel Nederland bij elkaar in Den Haag. Hier worden gezamenlijk de laatste kilometers gewandeld en de NDC wordt op een feestelijke manier afgesloten.
In kleine stappen wordt wekelijks, samen met professionals, op dinsdagochtend om 11.30 uur getraind. Iedereen is welkom en mag meedoen, ongeacht het wandelniveau of het tempo. Ook deelnemers zonder diabetes zijn van harte welkom om deel te nemen. Bij voldoende belangstelling gaan we ook op donderdagavond wandelen.

Heeft u interesse kom dan gerust op dinsdag om 11.30 uur naar huisartsenpraktijk Terra Medici om mee te wandelen of stuur een mail naar beweegcoach Pien de Swart (pcp.deswart@landvanhorne.nl).

Meer berichten