Logo grenskoerier.nl
Sandra Engels, Goedemorgen Oisterwijk
Sandra Engels, Goedemorgen Oisterwijk (Foto: Sandra Engels)

Spetterende winnaars fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’

Laat jouw band met water zien. Dat was de opdracht waarmee Waterschap De Dommel heel fotograferend Midden-Brabant op pad stuurde. Zowel professional als hobbyfotograaf haalden weken lang alles uit de kast om te laten zien hoe zij met water leven. De jury selecteerde na lang wikken en wegen de beste klik: Sandra Engels met 'Goedemorgen Oisterwijk' gemaakt bij de Kampina in Oisterwijk.


De klik

Waaraan denken inwoners bij het thema 'Jouw klik met water'? Aan bevroren regendruppels, spelende kinderen in plassen, weerspiegelingen in het water, insecten aan de waterkant, bootje varen maar vooral: de mooie beken en vennen in Midden-Brabant. De jury kreeg de zware klus om uit alle bijzondere inzendingen de winnende foto te selecteren. Waarnemend watergraaf Lex Huijbers, docent fotografie Fontys Hogeschool voor de Kunsten Eline de Jong, Angèle van Iersel van Maan creatief bureau en manager communicatie Marlies Bruning waren onder de indruk van de inzendingen. "Kiezen was voor ons een echte worsteling. Deelnemer Sandra Engels heeft in haar foto 'Goedemorgen Oisterwijk' de stilte en de rust die water met zich meebrengt vastgelegd. Ze laat haar band met water zien in een mooie compositie met prachtige kleuren. Bij het zien van de foto dachten wij allemaal, was ik maar daar op dat moment" Aldus de jury.

Publieksfavoriet

Naast de juryprijs viel er ook een publieksprijs te winnen. Via Facebook werd er flink geliked het waterschap kreeg een golf aan reacties. De foto met de meeste likes werd gemaakt door Martien Spanjers. Zijn klik met water is een prachtige actiefoto van deelnemer Ramon Schellekens tijdens zijn laatste hindernis op de survivalrun Udenhout.

Nederland Waterland

Water is belangrijk voor ons dagelijks leven maar schoon, veilig en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. Waterschap De Dommel beheert het water in Midden-Brabant en beschermt 890.000 mensen tegen wateroverlast. De fotowedstrijd werd opgezet in het kader van de waterschapsverkiezingen van De Dommel.

Waterschap De Dommel is de waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.

Wij zijn een moderne functionele overheid, steeds met oog voor wat de samenleving van ons vraagt. Onze aanpak is ondernemend, innovatief en van hoge kwaliteit. We realiseren onze doelen tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten, met een optimale balans tussen mens, omgeving en economie.

Meer berichten