Arie Pauli bij Excelsior.
Arie Pauli bij Excelsior. (Foto: Bram van Velzen)

Wens van de wensboom: Naar Excelsior

Aan de wensboom hing ook een wens van Meneer Pauli. Meneer Pauli woont op de afdeling PG in Marishof. Maar van oorsprong is hij Rotterdammer. Excelsior is zijn cluppie en hij zou zo graag nog eens een keer naar een wedstrijd van zijn cluppie gaan kijken. De wensboom maakt het mogelijk en dankzij 2 enthousiaste vrijwilligers, Loek Chatrou en Bram van Velzen, ging hij woensdag 3 april naar Rotterdam. Naar de wedstrijd Excelsior-NAC.


Een verslag van Bram van Velzen: In de namiddag hebben Loek Chatrou en ik meneer Pauli (87) opgehaald in het Marishof. Zeg maar gewoon Arie stelde hij zich voor. Hij was in eerste instantie weer even vergeten wat er vandaag op het programma stond. Nadat we hem hadden verteld dat hij met ons naar Rotterdam zou gaan reageerde hij: Dat ik dat nog mag meemaken. Na afscheid te hebben genomen van zijn maatje, dhr Roseveld, zijn we vertrokken richting Rotterdam. In de auto wist Arie te vertellen dat hij een echte Kralinger is en dicht bij het station woonde. Daar ben ik groot gebracht dat is mijn cluppie, vertelde hij ons trots.

Eenmaal aangekomen moesten we nog even wachten aleer we naar binnen konden. Geen straf want na een heenrit door de regen hebben we Arie in de avondzon op een stoeltje kunnen zetten. Al snel raakte hij aan de praat met een steward. Ja ik ben niet zo fanatiek meer hoor, maar als ik dat zie (wijzend naar het wapen van Excelsior op het vest van de steward) gaat mijn hart sneller kloppen.

Eenmaal binnen werden we doorgestuurd naar de Lounge waar we bij binnenkomst meteen wat lekkers kregen aangeboden. Na wat gedronken te hebben en nog wat hapjes begaven we ons richting tribune. Kort daarvoor raakten we aan de praat met een andere oude heer en Excelsiorman. Samen hebben de heren herinneringen opgehaald waarbij Arie een brede lach op zijn gezicht kreeg. De beste man was zelfs zo lief zijn sjaal aan Arie te geven die deze met trots de hele avond heeft gedragen.

Na plaats te hebben genomen op de rolstoel tribune konden we vanaf een mooie plek de wedstrijd bekijken. Met goed zicht op het veld zagen we hoe Excelsior tot scoren kwam. Een mooi moment voor meneer Pauli om te juichen. In de lunch werden we verwend met bitterballen om vervolgens weer onze plek terug in te nemen voor de tweede helft. De wedstrijd werd weer spannend na de gelijkmaker van NAC en helaas werd het uiteindelijk een verlies voor Excelsior.

Hoewel Arie dit natuurlijk erg jammer vond gaf hij aan een hele leuke dag te hebben en blij te zijn dat hij dit nog heeft mogen meemaken. Met bovendien een Excelsior sjaal als aandenken hebben wij meneer Pauli terug gebracht naar huis. Hier bedankt hij ons beiden nogmaals hartelijk voor de mooie dag.

We hebben het graag gedaan en ook wij hebben er van genoten met u op pad te zijn geweest!

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief