Het was een al muziek wat de koren brachten
Het was een al muziek wat de koren brachten (Foto: )

Genieten tijdens Top 2000 avond

Afgelopen zaterdag was het één en al Top 2000 muziek wat de koren Port Vocalis uit Maarheeze en Quintessens uit Budel te bieden hadden. En dat viel in goede aarde bij het publiek in Partycentrum Proost. Iedereen was het over eens: dit smaakt naar meer.


Vader en dochters
De zangers en zangeressen van Quintessens openden de avond in stijl terwijl ze het nummer 'Fame' zingend de trap kwamen afdalen. In het eerste blok zongen zij verder het gevoelige 'Nothing else matters' van Metallica. Daarna was het tijd voor enkele speciale optredens van onder andere Ton Nabben en dochter Karlijn. Zij zongen het mooie 'Your song' van Elton John. Later op de avond zong Karlijn Nabben 'Make you feel my love' van Adele. Daarmee kreeg dit talent het publiek muisstil. Ton Nabben kwam nog een keer terug, maar nu met dochter Anouk en samen zongen zij het mooie 'Love you more'.

Primeur
Port Vocalis opende haar optreden met het mooie 'Sweet Goodbyes' van Krezip. De zangers en zangeressen uit Maarheeze brachten op deze avond voor het eerst het indrukwekkende 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Een mooie primeur die zij prachtig uitvoerden. Zij sloten het eerste blok af met 'Angels' van Robbie Williams. En dat viel in de smaak bij het publiek dat volop meezong. Vervolgens nam het Quintessens-trio Els van der Wiel, Karin van Binsbergen en (dirigente) Annemarie Moors 'Venus' van Shocking Blue voor hun rekening. Het publiek waande zich weer in de zwoele zomer van 1969.

Publiek zingt mee
Na de pauze opende Port Vocalis met het nummer 'Iedereen is van de wereld' van de Scene. Dit lied vertelt dat je niet alleen bent, dat het niet uit maakt hoe je er uit ziet of hoe oud je bent; deze wereld is van iedereen. Vervolgens zong Port Vocalis onder ander 'Englishman in New York' en als uitsmijter het wonderschone 'Something so strong' van Labi Siffre. Dit mooie en ingetogen nummer werd weer volop meegezongen en geneuried door het publiek.

Volop dansen
Quintessens opende het tweede blok met het door dirigente Annemarie Moors speciaal gearrangeerde 'Music' van John Miles. In één woord kippenvel zo mooi. En ook de absolute nummer 1 van de Top 2000, 'Bohemian Rhapsody' van Queen viel prima in de smaak. De avond werd passend afgesloten met ' Let me entertain you' van Robbie Williams, waarna de beide koren door het publiek werden bedankt met een klaterend applaus. De sfeer zat er goed in want er werd tot in de kleine uurtjes nagepraat en geborreld en ook volop gedanst op muziek uit de Top 2000.

Kortom, Port Vocalis en Quintessens kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde avond onder leiding van de dirigentes Sofie de Ruijter en Annemarie Moors. Een avond die mede mogelijk werd gemaakt door geluidsman Kornel van der Sommen en de medewerkers van Proost.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES