Geslaagde opening van het Dorpstrefpunt

Op zondagmiddag 24 maart werd het Dorpstrefpunt geopend. Van 2 tot 4 was iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het was een stralend zonnige middag. Om 12.30 uur waren de vrijwilligers aanwezig om onder de bezielende leiding van Mariëtte Claessens, de sociaal makelaar, alles klaar te zetten voor een sfeervolle ontvangst.


Bij binnenkomst, en ook eenmaal binnen natuurlijk, kon iedereen genieten van een mooie diapresentatie over het Dorpstrefpunt zoals dat tijdelijk vorm kreeg in Café de Sport. Op tafel kon men de twee foto’s zien waaruit gekozen kon worden voor het opsieren van de groene wand achterin de zaal. Inwoners van Zurrik gaven schriftelijk hun voorkeur aan. Intussen is de uitslag bekend: 29 stemmen voor foto 1 en 38 stemmen voor foto 2.

Vervolgens kon ieder die wilde bij 'Heitje voor een tapijtje' een stukje van de oude vloerbedekking meenemen en een kleinigheidje achterlaten in het spaarvarken t.b.v. het Dorpstrefpunt, dat zal duidelijk zijn. Goed er even op te wijzen dat deze actie nog steeds loopt.

De zurrikse mennekes van metoal demonstreerden aan een lange tafel waar ze zoal mee bezig zijn. Met naast zich de handige metalen kar/ stelling met materialen. Er was een tafel met spelletjes om te spelen en tafel met schildergerei waar men zich creatief uit kon leven. Koffie en thee, zelf gebakken wafels, paaseitjes, koekjes, en vlaai stonden klaar. Verder was er een tafel met kindertruitjes en zelf geweven kleden en kussens en wandversieringen. Opbrengst deels voor het Dorpstrefpunt. Een tafel met tuinmaterialen met de poster over de mobiele ruiltuin. Het biljart stond klaar voor gebruik en werd ook gebruikt.

Tenslotte lag er een uitnodiging om ideeën voor fondswerving te noteren bij de bar. Mochten er nog ideeën zijn, geef ze door.

Tegen twee uur druppelden de mensen binnen. In totaal kwamen er 83 bezoekers, een prachtig aantal. Ieder vond zijn weg, er werd gezellig gepraat en uitgewisseld.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief