Kinderen leren op een leuke, leerzame manier over geld- en bankzaken.
Kinderen leren op een leuke, leerzame manier over geld- en bankzaken.

Bank voor de klas op BS de Stapsteen

Van 25 t/m 29 maart was het weer de landelijke Week van het Geld, feestelijk geopend door koningin Maxima en minister Slob. Het doel van deze jaarlijks terugkerende themaweek is om kinderen en jongeren om te leren gaan met geld. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid in de toekomst, want: Jong geleerd is oud gedaan.


Vanuit de Nederlandse Verenigingen van Banken wordt een gastles aangeboden aan basisscholen om de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 op een leuke, leerzame manier iets te leren over geld- en bankzaken. Deze gastlessen worden verzorgd door medewerkers van één van de 17 banken die Nederland rijk is. Op basisschool de Stapsteen in Maarheeze zijn er gastlessen gegeven in de groepen 5-6 door een moeder van één van de leerlingen van school die werkzaam is bij een bank. Tijdens de gastles doen de leerlingen in groepjes van 5 mee aan een heuse Cashquiz via het digibord.

Op woensdagmorgen was eerst groep 5 van meester Mark aan de beurt om hun kennis te testen. Vol enthousiasme stortten de kinderen zich op de vragen die hen werden gesteld, waarbij de competitiestrijd steeds verder opliep. Bij sommige vragen moest er worden gerekend en bij andere vragen was goed overleg nodig. Zo waren er vragen over zakgeld, sparen, de echtheid van bankbiljetten, verzekeringen en lenen. Tussendoor gaf de gastdocente achtergrondinformatie en tips, bijv. dat alleen jijzelf je pincode mag weten en dat zelfs de bank hier niet om mag vragen. Ook op vrijdagmorgen in groep 5-6 van juf Chantal en in groep 6 van juf Sokaina werd volop gestreden om de winst. Na afloop van de gastles kregen alle leerlingen een spaarblikje mee naar huis en de opdracht om met de klas een Spaarchallenge op poten te zetten. Het doel van deze uitdaging is om de kinderen te laten zien dat sparen leuk en nuttig kan zijn. De reactie van de leerlingen en leerkrachten waren bijzonder positief en de gastdocente werd uitgebreid bedankt.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief