Het oefenbord voor het fietsexamen
Het oefenbord voor het fietsexamen (Foto: VVN)

VVN Praktische verkeersexamen 2019

Op donderdag 18 aprilverzorgt VVN afdeling Cranendonck het praktijk fietsexamen in Budel. Het gaat om rond de 100 kinderen in Budel en de omliggende dorpen. In het totaal zullen er 6 scholen meedoen. Het fietsexamen voor de overige 3 scholen in Maarheeze en Soerendonk zullen in de maand mei gehouden worden.


De routes zijn in Budel en in Maarheezedoor vaste bordjes aangegeven. Hierdoor de kinderen samen met een begeleider/ouder al gaan oefenen. De start locatie voor het examen op 18 april is bij de brandweerkazerne aan de Grensweg 11 in Budel. De voorzitter van VVN afdeling Cranendonck geeft daar het officiële startsein om 9.00 uur.

Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route letten diverse controleposten op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een controle app bij de diverse posten op de route.

Fietskeuring

Leerlingen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het VVN praktisch Verkeersexamen een fietskeuring.

Het is daarom van belang om thuis al even de fiets na te kijkenof de rem in orde is, de fiets een bel heeft, het stuur vast zit, de zadelhoogte afgestemd is op het kind (Je kunt met beide voeten (tenen) net de grond raken als je op het zadel zit),banden goed opgepompt zijn, zijreflectoren in de banden of spaken, omdat dit een voorwaarde is waarmee de kinderen mee mogen doen met het examen.

Ook vragen we aan de automobilisten of zij in het bijzonder die ochtend rekening willen houden met onervaren fietsers op de weg.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief