Foto:

Nieuw bij de Smokkelrally: Het defilé

Paardenliefhebbers opgelet, want het is weer bijna tijd voor de Smokkelrally. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 14 april. Deelnemende aanspanningen en ruiterteams zullen op hun tocht prachtige gebieden in het Nederlands-Belgisch grensgebied doorkruisen. En voor het publiek is er dit jaar een extraatje toegevoegd.


De echte fanatiekelingen hebben zich al ingeschreven, anderen wachten wellicht nog even het weerbericht af. Het belooft hoe dan ook een mooie tocht te worden, want ook voor deze dertiende editie van de Smokkelrally worden er speciaal gebieden opengesteld die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Bovendien is de route ieder jaar anders.

Voor de competitieve deelnemers is er een puzzelrit uitgezet van ongeveer 30 kilometer. Aan deze rit is een klassement verbonden en er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een paardendeken of een zadeldekje. Daarnaast kunnen recreatieve paardenliefhebber de toerrit van ongeveer 25 kilometer rijden. Tijdens de Smokkelrally zijn er verplichte rustpauzes. Dan kunnen mens en paard even op adem komen en een en ander nuttigen.

Traditiegetrouw is de laatste halte Manege De Auw Meule, waar de prijswinaars bekend worden gemaakt en de Smokkelrally wordt afgesloten met een gezellig feest. Nieuw dit jaar is het defilé, dat te zien zal zijn tussen 09:30 uur en 11:00 uur. Voordat de deelnemers beginnen aan de rit, rijden zij een ronde over het terrein van de manege. Op deze manier kan het publiek ook genieten van de paarden en de wagens. Met een beetje geluk van de weergoden zal het dan ook een ontzettend leuke dag worden!

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief