De kofferbakverkoop van de Motoball trekt ieder jaar honderden bezoekers, foto: Simone Rooijakkers.
De kofferbakverkoop van de Motoball trekt ieder jaar honderden bezoekers, foto: Simone Rooijakkers. (Foto: )

Voorjaarsopruiming in Cranendonck

CRANENDONCK - Het is voorjaar en dat is traditioneel de tijd dat mensen hun huizen gaan opruimen. Al die ongebruikte spullen op zolder en in garages hoeven niet naar de stort. Ze kunnen ook een nieuw leven krijgen door ze te verkopen op een rommelmarkt. En die zijn er de komende tijd genoeg te vinden in Cranendonck!


Op zondag 24 maart organiseert het Budels Gemengd Koor de jaarlijkse Van Alles Wâ Merret in gemeenschapshuis De Borgh in Budel. Boeken, kleding, antiek, curiosa, speelgoed, kunst, sieraden en speelgoed: hier is, zoals de naam al zegt, van alles te vinden. Van oud tot nieuw. De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de entree kost een euro.

Op dezelfde dag kun je meteen door naar Budel-Dorplein, want daar vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats van Buurtvereniging Wijk 4+5 bij gemeenschapshuis De Schakel. Naast los verkochte spullen worden er ook bijzondere spullen per opbod verkocht. De opbrengst gaat naar de jeugdleden, zodat die een onvergetelijke dag in een pretpark bezorgd kunnen worden. De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur en de entree bedraagt ook hier een euro.

Wie van lezen houdt, is aan het juiste adres bij Sint Jorisgilde Budel. Zij haalde een grote voorraad boeken op, die op zondag 14 april worden verkocht tijdens de jaarlijkse boekenmarkt. Het is in 2019 al de zestiende keer dat het gilde dit organiseert. Om 10.00 uur gaat de poort aan Poelderstraat 5 in Budel open. De markt duurt tot 16.00 uur en de entree is gratis. Bijzonder tijdens de boekenmarkt is een mooie voorraad boeken die afkomstig is van een abdij in de regio. Twaalf dozen vol met boeken: van heel erg oud tot splinternieuw. Deze collectie wordt apart aangeboden. Reden genoeg dus om een kijkje te gaan nemen en een voorraad boeken aan te schaffen voor de vakantie of de rest van het jaar.

Motoball Vereniging Budel organiseert op 22 april alweer de negende kofferbakverkoop. Wat begon als een initiatief om de vereniging financieel bij te staan, blijkt een enorm succes. Ieder jaar weer vinden kopers en verkopers elkaar op het motoballterrein aan het verlengde van de Schoordijk in Budel. Daar staan auto's, busjes en aanhangwagens in rijen opgesteld, vol met tweedehands spullen die klaar zijn om van eigenaar te wisselen.

De kofferbakverkoop is open van 9.30 tot 16.00 uur en de entree bedraagt 2 euro.

Benieuwd of er nog meer rommelmarkten zijn in Cranendonck en omgeving? Houd dan zeker onze agenda in de gaten. En heb je zelf een evenement dat je graag op de agenda wilt zetten? Dit kan heel eenvoudig via onze website!

Lees ook

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES