Sponsorwandeltocht en Sponsorkienavond voor Alpe d'HuZes

Op donderdag 6 juni neemt Gera Geurts-Joosten, samen met haar zoon Erwin en nog enkele familieleden deel aan de 14e editie van de Alpe d'HuZes. Een sportief fiets- en wandelevenement, waarbij op één dag, één of meerdere keren de 13,8 kilometer lange, Alpe D'Huez in Frankrijk wordt beklommen. De berg heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. De klim telt 21 genummerde haarspeldbochten. Bovenaan de berg ligt bocht één en onder aan de berg bocht 21.


Het doel van dit evenement is om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, wat gebruikt wordt voor onderzoek en behandeling van kanker. In Nederland krijgen jaarlijks nog zeker meer dan 100.000 mensen de mededeling dat ze aan deze ziekte lijden. Gera organiseert binnenkort twee evenementen in Leende, met als doel, sponsorgeld op te halen, wat geheel ten goede komt aan de Stichting Alpe d'HuZes/ het KWF Kankerfonds.

Sponsorwandeltocht

Op zondag 7 april organiseert Gera een Sponsorwandeltocht in Leende en omgeving. Er zijn drie wandelingen, 12, 6 en 2 kilometer. De beschrijving krijgt u bij de start. De twee langste wandelingen gaan over onverharde en verharde wegen en paden. Er is ook nog een 12 km route die geheel verhard is. De 2 km wandeltocht is speciaal voor gezinnen met kleine kinderen en gaat door buurtschap Obelisk (met speeltuin). Ook geschikt voor ouderen! De deelname kost vanaf 12 jaar 3 euro, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar 2 euro. Voor kinderen t/m 3 jaar is de wandeltocht gratis. Zoals gezegd gaat de gehele opbrengst naar het KWF Kankerfonds. Het vertrek is vanaf het Brouwershuis, Oostrikkerdijk 1, in Leende. Starttijden: 12 km 12-12:30u; 6 km 12:30-13u; 2 km 13-13:30u.

Sponsorkienavond

De tweede activiteit betreft een gezellige Sponsorkienavond. Deze wordt gehouden op dinsdag 9 april in het Brouwershuis, Oostrikkerdijk1, in Leende en begint om 20:00 uur (zaal open 19:30u.). Veel bedrijven in Leende en omgeving hebben leuke en mooie prijzen gesponsord. De kosten zijn 2,50 euro per kaart. Ook hier komt de opbrengst geheel ten goede aan de Stichting Alpe d'HuZes/ het KWF Kankerfonds.

Voor beide activiteiten is het verzoek om je per email aan te melden via geragleende@hotmail.com . Het wandelen vóór 1 april en het kienen vóór 5 april. Voor vragen kunt u altijd bellen met Gera 06-36386816.

l

Lees ook

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES