Foto:

Prowise lanceert online platform vol gratis lesmateriaal

Budel – Met de nieuwe website MyProwise lanceert Prowise een online platform vol gratis lesmateriaal. Leerkrachten kunnen er terecht voor kant-en-klare lessen, leerlijnen en instructievideo's. MyProwise bevat lesmateriaal voor alle leeftijden, werkvormen en vakgebieden.


Het op deze schaal en grootte aanbieden van gratis educatief materiaal is uniek in de onderwijswereld. De kant-en-klare lessen en leerlijnen zijn afgestemd op kerndoelen en ontwikkeld door de onderwijsexperts op de educatie-afdeling van Prowise. Wekelijks wordt er nieuw lesmateriaal aan het online aanbod toegevoegd. De lessen zijn gemaakt in Presenter, de gratis onderwijssoftware waarvoor leerkrachten en leerlingen kosteloos een gebruikersaccount kunnen maken.

Presenter
Wereldwijd zijn er al meer dan 400.00 gebruikers en 2.5 miljoen lessen beschikbaar. Presenter is gevuld met educatieve content en interactieve mogelijkheden voor leerkrachten (instructie), groepen (samenwerkend leren) en leerlingen (verwerking). Voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video's, tools, touchtafel-tools en 3D-modellen, maar ook kant-en-klare leerlijnen, quizzen en mindmaps.

Compleet lesmateriaal
Momenteel is de nieuwe website in het Nederlands, Engels en Duits te raadplegen. Leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs vinden er uitgebreid lesmateriaal voor kinderen van drie tot en met achttien jaar. Qua aanbod varieert het van Nederlands, Engels, Duits, Frans en Rekenen & wiskunde tot Kunst & cultuur, bewegingsonderwijs, wereldoriëntatie en verschillende andere vakgebieden. Door het in- en uitschakelen van handige filters ontstaat overzicht in het grote aantal beschikbare lessen.

Instructievideo's
MyProwise bevat daarnaast op de leerkracht toegespitste instructievideo's om de implementatie van de kant-en-klare lessen vlekkeloos te laten verlopen. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om nieuwsbrieven, updates, product- en software-informatie te raadplegen.

Meer berichten