Het duo Niet Schieten met Esmee van Kampen bij Lexke Theatercafé.
Het duo Niet Schieten met Esmee van Kampen bij Lexke Theatercafé. (Foto: BART CUIJPERS)

Het is tijd voor een trio!

Niet Schieten stond op het podium bij Lexke Theatercafé


BUDEL - Op zaterdagavond 9 maart stond het duo Niet Schieten op het podium van Lexkes Theatercafé. Ze werden vergezeld door Esmee van Kampen in hun voorstelling: TIJD VOOR EEN TRIO! Een avond vol cabaret en zang.

Door: Hester Heijmans

Na 25 jaar als duo op het podium te hebben gestaan, vonden Arend Edel en Maarten Hennis van de cabaretgroep Niet Schieten het tijd voor een aanvulling. Een jong, fris, nieuw gezicht voor de verandering. Niemand minder dan Esmee van Kampen, bekend van haar PLUS-spotje, waar ze eigenlijk niet door herkend wil worden, wordt het derde lid. En dat blijkt een match made in heaven. Ze blaast de voorstelling een compleet nieuw leven in.

Midlife crisis

De voorstelling is voorzien van grappen over leeftijdsconflicten, midlife problemen en het weer jong willen zijn. Als Esmee eenmaal hun 'mancave' binnenstapt, beginnen de onenigheden. Beide mannen willen laten zien hoe mannelijk en cool ze zijn om zo de interesse van Esmee te wekken. Door het verwerken van hedendaagse dingen zoals het gebruiken van woorden als guilty pleasure en het doen van een boks en een dab, proberen de mannen jong over te komen. En dat is uiterst hilarisch.

De liedjes maken de voorstelling nog een stuk interactiever

Esmee zelf speelt de rol van een dertigjarige in de overgang. De enige van haar vriendinnen die nog geen kinderen heeft. Problemen als deze worden tijdens de show als liedjes gebracht. En ook al klinken de mannen zeker niet verkeerd, Esmee met haar musicalervaring heeft een stem van goud. De liedjes maken de voorstelling nog een stuk interactiever. Wanneer Maarten begint met een cover van hallelujah, 'ammehoela' zingt uiteindelijk het hele publiek met volle borst mee.

Auditie

Waar de hele show zich uiteindelijk in uitmondt, is of Esmee zich bij het duo mag voegen. Maar voordat die keuze kan worden gemaakt, moet ze uiteraard eerst op auditie. Na een uitvoering van Tomorrow van Annie zijn de mannen nog niet overtuigd. Esmee is niet cabaret genoeg. Toch klikt het tussen allen goed genoeg en mag Esmee zich trots derde lid noemen.

De voorstelling sluit af met een uitleg van wat de voorstelling inhoudt. Precies wat we zojuist hebben gezien dus. Deze avond was een goede vangst voor Lexkes café en naar horen heeft het publiek zich goed vermaakt.

Seizoensafsluiting

Op 11 mei sluit Lexke het seizoen af met de Cabaretpoel. Wegens groot succes twee jaar geleden hebben ze voor de Cabaretpoel gekozen om de allerlaatste voorstelling te spelen in de oude zaal. Vanaf najaar 2019 gaan ze gebruik maken van de nieuwe zaal in het nieuwbouwgedeelte van de Borgh.

Meer berichten