Nationale Boomfeestdag bij Nassau-Dietzkazerne

CRANENDONCK - De jaarlijkse boomplantdag is dit jaar op woensdag 13 maart en wordt georganiseerd door de gemeente Cranendonck in samenwerking met IVN en ANV land van Cranendonck. Het thema dit jaar is: Ieder kind een boom! Elk jaar wordt er in de gemeente een perceel aangeplant, dit jaar wordt dit op de locatie Nassau Dietz kazerne gedaan.


Onder anderen alle basisschoolverlaters zijn deelnemer tijdens deze dag. ANV Land van Cranendonck heeft een leuke actie georganiseerd.

Er worden op de boomplantdag zakjes met bloemenzaad uitgereikt met als doel je eigen levende tuin te creëren! Het bloemenmengsel is speciaal samengesteld om bijen aan te trekken en daarmee tegelijkertijd een belangrijke bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Daarnaast is er een fotoprijsvraag aan verbonden, want als de bloemen in je tuin volop in bloei staan, maak er dan een foto van. Stuur je mooiste bloemenfoto vóór 1 september 2019 naar info@landvancranendonck.nl. Voor de mooiste en beste inzendingen zijn er drie prijzen te winnen: 1e prijs 100 euro waardebonnen, 2e prijs 50 euro, 3e prijs 25 euro.

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Kijk voor meer info op www.boomfeestdag.nl.

Meer berichten