Foto: BART LIJTEN

Carnaval in Buul

Komend weekend is het voor de meeste Bokken en Geiten het hoogtepunt van carnaval 2019. Natuurlijk zullen c.v. Buulder Buk met hun Prins Tijn I, Prinses Astrid, de adjudanten Giel en Frank, Jeugdprins Niek, Jeugdprinses Yara en de Raad van Elf met de Dames present zijn bij tal van gelegenheden.


Zo zullen zij donderdag de sleutel van Buul ontvangen uit handen van de burgemeester, en gaan ze op vrijdag op bezoek bij de verschillende scholen in Budel. In de namiddag mogen de senioren zich verheugen op prinselijke belangstelling en de vrijdag wordt pas echt ingezet met Drei uurkes vuraf in d'n Os. Op zaterdag begint men met het leggen van een goede bodem voor de carnaval tijdens het carnavalsontbijt en is men in de namiddag aanwezig bij de jeugdoptocht. Hopelijk komen velen kijken wat de jeugd allemaal brengt in deze stoet.

Op zondag zal het Frühshoppen van de Blaosbuk worden bezocht en duikt men als Buulder Buk op bij een van de optochten in de regio en het feest van carnaval in Buul. Op dinsdag sluiten we carnaval natuurlijk af met heel veel mensen van binnen en buiten Buul met de Grote Optocht. Als na de prijsuitreiking om 1.00 uur de Bok zal worden verbrand is carnaval 2019 in Buul ook echt voorbij en moeten we weer bijna een jaar lang wachten op het feest der feesten.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES