alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes staan te trappelen van ongeduld
alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes staan te trappelen van ongeduld (Foto: )

Muuzevangers Mares in de startblokken!

Het Muuzegat is er klaar voor, alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes staan te trappelen van ongeduld: carnaval 2019! Onder leiding van Prins Jochem, Prinses Karin, Adjudant Frank en Hofdame Anke, met naast hen Jeugdprins Tomas, Jeugdprinses Fleur en Jeugdajudant Jens staan ze vier prachtige dagen te wachten.


Kinderen centraal op vrijdag
Op vrijdag 1 maart trappen de meer dan 500 kinderen van de scholen OBS Cranendock en BS De Stapsteen, de kinderopvang Kiekeboe/Pretflat en de peuterspeelzaal Ukkeclub af met de Kinderoptocht (zie afzonderlijk artikel). 's Avonds is het wederom de jeugd die centraal staat, dan bij JC Harlekyn waar "CarNIXval" wordt georganiseerd speciaal voor de 10- t/m 14-jarigen. DJ Ganzz verzorgt de muziek, de consumptieprijs bedraagt slechts € 1 en de entree is gratis.

Zaterdag optochtdag!
Carnavalszaterdag is traditioneel dé dag van de grote Optocht van de Muuzevangers. Deze start om 14:11 u vanaf de Stationsstraat ter hoogte van voormalig café De Statie (rest van de route: zie elders in deze krant) en eindigt bij De Smeltkroes. Hier wordt om ± 20:00 u ook bekend gemaakt wie in de prijzen zijn gevallen, en na de prijsuitreiking wordt het startsein gegeven voor het Optochtbal. Ook in de andere café's van Maarheeze kan gedweild worden!

Koppienbal 2019: "Jungle!"
Traditioneel wordt aan alle feestvierders op carnavalszondag in De Smeltkroes om 11:11 uur een ontbijt aangeboden om een goede bodem te leggen voor deze dag. Het thema is dit jaar "Jungle!", een avontuurlijke en wellicht niet ongevaarlijke ochtend dus – maar dat alles natuurlijk wel in 'carnaval style'! Alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes worden uitgenodigd om zich te verkleden in dit thema of om een leuke act te verzorgen. Een aparte plek in de zaal of marktkraampje nodig, of wil je anderszins even overleg met de organisatie? Stuur dan een mailtje naar koppienbal@muuzevangers.nl om het een en ander te regelen.

En we gaan nog niet naar huis…
Maandag staat als gebruikelijk in het teken van het dóórdweilen! In de cafés Ons Lieske en Borgondia zijn er carnavals-themafeesten waarmee de echte carnavalsvierders zeker aan hun trekken zullen komen. Extra vermelding verdient de eerste editie van "Carnaval Festival 0.0", speciaal voor middelbare scholieren (12- 18 jaar), zodat er ook voor déze groep carnavalsvierders in het Muuzegat genoeg te beleven valt. Op de laatste carnavalsdag wordt voor de basisschooljeugd vanaf 14:11 u de Muuskesrally georganiseerd in De Smeltkroes, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een waar spelletjes-paradijs met schminken, tekenen, popcorn en met een spetterende carnavalsdisco na afloop. Daaraan voorafgaand vindt voor het goede doel én de eeuwige roem het traditionele Prinstoepen (café Borgondia) plaats. Om 23:11 u zal carnaval 2019 officieel afgesloten worden bij het standbeeld van De Muus.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES