Foto: Jos Meusen

(Voor)lezen is leuk!

Lizzy van den Heuvel wint finale voorleeswedstrijd Cranendonck


Lizzy van den Heuvel won vrijdag 22 februari de lokale finale van de voorleeswedstrijd in Cranendonck. De scholier van De Schatkist in Budel gaat door naar de provinciale halve finale. In totaal namen negen scholieren uit de groepen 7 en 8 deel aan de lokale finale. De deelnemers kregen de opdracht om voor te lezen uit hun favoriete kinderboek. De winnaar las voor uit 'Er was eens…..' van Rachel Renée Russell. De jury bestond uit de juryvoorzitter Loes Jansen, wethouder Marcel Lemmen en cultuurcoach Marieke Scharroo.

De voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 begint ieder jaar op de basisscholen. Bibliotheek De Kempen organiseert vervolgens de lokale finales, waarin de schoolkampioenen strijden voor de felbegeerde titel Voorleeskampioen gemeente Cranendonck en een plek in de halve finale van de provinciale ronde. Deze vindt plaats op zaterdag 16 maart. De winnaar daarvan strijdt in de provinciale ronde op 12 april voor deelname aan de groots opgezette landelijke finale.

De landelijke finale is altijd een spannende en feestelijke middag. De twaalf provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Daarnaast is er het onderdeel onvoorbereid voorlezen. De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen én mag als Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum meebeslissen over activiteiten in het museum.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES