Thema avond 'Droge zomers, natte voeten' 13 maart

Scholieren die staken, verhitte Haagse debatten en onzekerheid over de toekomstige energierekening. Voldoende aanleiding om ook hier in de regio bij stil te staan. Daarom staan het klimaat- en waterbeleid centraal op de thema avond 'Droge zomers, natte voeten' op 13 maart in De Hofnar Valkenswaard. Onder meer dijkgraaf Lambert Verheijen, gedeputeerde Erik van Merrienboer en waterschapsbestuurslid Fabian Tijhof zijn aanwezig om in gesprek te gaan over het belang van goed waterbeleid.


Op 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. En indirect ook voor de Eerste Kamer. Het klimaat is op dit moment het belangrijkste verkiezingsonderwerp en juist Provincie en waterschap spelen een belangrijke rol als het gaat om natuur- en waterbeleid. Dijkgraaf en Eerste Kamerlid Lambert Verheijen zal op 13 maart een inleiding houden over het belang van goed beleid. Gedeputeerde Erik van Merrienboer en lid van het waterschapsbestuur De Dommel, Fabian Tijhof lichten vanuit hun rol toe wat zij kunnen betekenen. In een rondetafelgesprek wordt ook besproken wat de gevolgen zijn voor de inwoners in de regio. Wethouders Toon Bosmans (Heeze-Leende) en Frits van de Wiel (Cranendonck) zullen vanuit het lokale perspectief vertellen wat belangrijk is. Uiteraard krijgt ook het publiek de kans vragen te stellen en zich te mengen in de discussie.

De avond wordt georganiseerd door de PvdA afdelingen Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur:        Inloop met koffie

20.00 uur:        Welkom door Mieke Theus (wethouder in Valkenswaard)

20.05 uur:        Inleiding over belang van sociaal democratisch natuur- en waterbeleid door Lambert Verheijen. Dijkgraaf Aa en Maas en Lid Eerste Kamer

20.30 uur:        Rondetafelgesprek met Lambert Verheijen, Fabian Tijhof (lijsttrekker waterschap De Dommel), Erik van Merrienboer (Gedeputeerde), Toon Bosmans (wethouder in Heeze-Leende) en Frits van de Wiel (wethouder in Cranendonck)

21.10 uur:        Vragen en discussie met publiek

21.30 uur:        Afsluitend drankje

Cultureel Centrum De Hofnar, Hofnar 1 Valkenswaard.        

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES