De wedstrijdploeg Masters ZPK Budel 2019, foto: Edward van Nijmweegen
De wedstrijdploeg Masters ZPK Budel 2019, foto: Edward van Nijmweegen (Foto: Edward van Nijmweegen)

Masters ZPK Budel winnen 15 medailles op Nederlandse Kampioenschappen

Jaarlijkse neemt een groep Masterszwemmers van Zwem- en Poloklub Budel deel aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. Dit keer werden de wedstrijden van donderdag 24 t/m zondag 27 januari in Zwolle gehouden. Aan dit drukbezochte toernooi deden 1071 zwemmers vanuit 178 verschillende verenigingen mee. ZPK Budel was aanwezig met 17 personen: Bregje Kauffmann, Carola Hompes, Dyon de Greef, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers, Ingrid Noten, Ivo Verdonschot, Jolanda van Knippenberg, Joost van Eerdt, Jos Zentjens, Judith van der Heijden, Karin Smolders, Miriam Stevens, Ruud Kennis, Rick de Greef, Sylvia Avitabile en Wiljo Mackus.

Namens ZPK Budel kwamen de eerste zwemmers uit op vrijdag. Dyon beet het spits af op de 400m vrije slag. Hierop wist hij zijn tijd met bijna twee seconden aan te scherpen naar een 5:31.38. In de middag stonden de 50m schoolslag, 100m vrije slag en 200m wisselslag op het programma. Rick finishte zijn 50m schoolslag in een mooie 0:31.85 en won naast een gouden medaille de titel Nederlands Kampioen Heren 35+. Jos wist zijn persoonlijke record op de 100m vrije slag aan te scherpen naar een 1:09.84 en behaalde hiermee een bronzen medaille in de categorie Heren 60+.

’s Zaterdags mochten bijna alle zwemmers aan de startblokken verschijnen. Wederom beet Dyon, samen met de zijn broer Rick, het spits af op de 400m wisselslag. Rick wist zijn inschrijftijd aan te scherpen naar een 5:10.54 en won hiermee een zilveren medaille. Een tweede zilveren medaille wist hij later ook nog eens te behalen op de 100m wisselslag, waaraan ook Dyon, Wiljo en Miriam deelnamen. Aan de 200m vrije slag werd deelgenomen door Jos en Rick. Het was wederom Jos die zijn tijd aan wist te scherpen en dankzij zijn 2:38.69 won hij een zilveren medaille. Tenslotte stonden er deze dag nog twee estafettes op het programma: de 4 x 100m vrije slag in de ochtend en de 4 x 50m wisselslag in de middag. Op de 4 x 100m vrije slag verscheen ZPK Budel met drie teams aan de startblokken, maar het waren de dames Miriam, Carola, Sylvia en Elly die in de categorie Dames 160+ een bronzen medaille binnen wisten te slepen. Op de 4 x 50m wisselslag werden bijna alle zwemmers ingezet om met vier teams in vier verschillende categorieën deel te kunnen nemen: Dames 120+, Heren 160+, Dames 200+ en Heren 200+. Alle teams eindigden in hun categorie uiteindelijk op de zevende plaats.


Op de laatste wedstrijddag werd wederom door Dyon gestart, ditmaal op de 800m vrije slag. Andere persoonlijke afstanden die zondag op het programma stonden waren de 50m rugslag, 50m vrije slag en de 100m schoolslag. Alle zwemmers wisten op de verschillende afstanden goed dicht in de buurt van hun inschrijftijden te blijven, maar het waren wederom Jos en Rick die een medaille wisten binnen te halen: allebei brons op de 50m vrije slag. Daarnaast stonden er ook deze laatste dag nog twee estafettes op het programma. In de ochtend kwam ZPK Budel met drie teams uit op de estafette 4 x 100m wisselslag, waarop het team van Jos, Wiljo, Rick en Ruud hun inschrijftijd nog met twee seconden wisten aan te scherpen, en in de middag werd de 4 x 50m vrije slag gezwommen. Hierop verscheen ZPK Budel met vier teams aan de startblokken. Het team Heren 200+ bestaande uit Jos, Joost, Edward en Ruud wist dankzij hun 2:09.67 een mooie bronzen plak te behalen. Zo ging ZPK Budel met in totaal 15 medailles (1x goud, 3x zilver en 11x brons) trots terug naar Budel.

Meer berichten