Lore, Mila, Aniek, Esmée en Amber, foto: Jerney Drieman
Lore, Mila, Aniek, Esmée en Amber, foto: Jerney Drieman (Foto: Jerney Drieman )

3 medailles voor Turnlust

Afgelopen weekend vonden de voorwedstrijden turnen voor de 4e divisie en D1 plaats in Valkenswaard. Zaterdagmorgen stonden instappers Jilke Verbeten en Khloë Stegink aan de start van hun eerste grote wedstrijd. Alle mooie oefeningen resulteerde in een knappe 3e plaats voor Jilke en een hele mooie 7e plaats voor Khloe.


Hierna was het de beurt aan pupillen 1: Auke Geenen, Nina Wanders en Sanne Seijkens. Op brug behaalde ze alle drie hele hoge punten. Bij de balk waren de oefeningen wat wiebelig, maar op vloer en sprong lieten de meiden weer zien wat ze kunnen. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld werden, kreeg Auke Geenen een mooie bronzen medaille opgehangen. Nina werd 14e en Sanne 16e.

In de middag kwamen jeugd 1 turnsters Eline Vogels, Fenna Snijkers en Quinty Keijsers in actie. Met name op sprong en vloer turnden de meiden mooie oefeningen. Na vier toestellen is Eline 12e geworden, Fenna 14e en Quinty 19e.

Op zondag kwamen senioren Aniek van Geldorp, Esmée Claes en Amber Vrijsen in actie. Wegens blessures konden Esmée en Amber geen volledige wedstrijd turnen, maar de oefeningen die ze wel lieten zien zagen er netjes uit. Aniek turnde wel een volledige wedstrijd met stabiele oefeningen. Met name dankzij haar mooie strakke balkoefening eindigde zeop een tweede plaats!

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Mila Meppelink en Lore Doeswijk die uitkomen in de categorie pupillen II D1. Ze startten allebei sterk op vloer en sprong, maar lieten wat punten liggen op brug en balk. Uiteindelijk eindigden ze samen op een nette 18 plaats.

De beste 15 turnsters per categorie plaatsen zich voor de volgende wedstrijd. Jilke, Khloë, Auke, Nina, Eline, Fenna en Aniek, heel veel succes tijdens jullie regiofinale! Ook zijn er nog toestelfinales behaald. Sprong: Jilke en Aniek, Brug: Nina en Auke, Balk: Jilke en Aniek, Vloer: Auke en Lore.

Lees het complete verslag op de Facebookpagina van Turnlust Budel.

Meer berichten