Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak zullen samen met EMM spelen
Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak zullen samen met EMM spelen (Foto: )

Harmonie EMM Budel speelt wereldpremière Amara Tanta Tyri

Harmonie Eendracht Maakt Macht Budel kreeg vorig jaar de uitnodiging om deel te nemen aan de prestigieuze Brabantse concertreeks 'Verrassende Ontmoetingen'. Zij zal tijdens dit concert, dat op zondag 17 februari wordt gehouden in de concertzaal van Theaters Tilburg, de wereldpremière verzorgen van het speciaal door Eduard de Boer gecomponeerde nieuwe werk genaamd 'Amara Tanta Tyri'.


Dit moderne muziekstuk is uniek omdat het is geschreven voor harmonie orkest en twee piano's. Voor de gelegenheid werkt harmonie EMM Budel samen met het internationaal bekende pianoduo Martijn en Stefan Blaak.

In de concertreeks 'Verrassende Ontmoetingen' krijgen harmonie- en fanfareorkesten de gelegenheid om op te treden in een van de grote Brabantse concertzalen. In Tilburg wordt door Harmonie EMM naast het al genoemde 'Amara Tanta Tyri' nog een drietal werken gespeeld t.w. Enigma Variations - Variation IX (Adagio) 'Nimrod' (Edward Elgar), Four Scottish dances (Malcolm Arnold) en Hymn of the Highlands (Philip Sparke).

Maar het meest in het oog springt het nieuwe, moderne muziekstuk 'Amara Tanta Tyri' van componist Eduard de Boer dat geïnspireerd is op een exorcismespreuk voor het uitdrijven van demonen.

Kaarten voor deze 'Verrassende Ontmoetingen', met harmonieorkest Vleuten en harmonieorkest EMM Budel, kunt u nog kopen op de website van Theaters Tilburg. Meer info: www.theaterstilburg.nl

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES