Schrijf jouw school of vereniging in voor de zwerfvuilactie

HAMONT-ACHEL - In Hamont-Achel wordt er actief ingezet op de aanpak van de zwerfvuilproblematiek. De medewerkers van de stadswerf maken dagelijks de vuilbakken leeg, halen het zwerfvuil op en ruimen sluikstorten op. Ook als inwoner kan je meehelpen om je omgeving proper te houden. Door samen met je vereniging of school mee te doen met de zwerfvuilactie op 22, 23 en 24 maart bijvoorbeeld. Per opgeruimde kilometer ontvangt de school of vereniging 15 euro.


Handen uit de mouwen

Op 22, 23 en 24 maart vindt de jaarlijkse zwerfvuilactie van Limburg.net plaats. Tijdens dit weekend steken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen en maken ze een gebied dat hen wordt toegewezen zwerfvuilvrij. Met dit initiatief wil Limburg.net, samen met de stad Hamont-Achel en de deelnemers, duidelijk aangeven dat het achteloos wegwerpen van blikjes, papiertjes, flesjes… echt niet kan.

Het achteloos wegwerpen van blikjes, papiertjes en flesjes kan echt niet

Doe jij mee?
Scholen en verenigingen uit Hamont-Achel kunnen zich voor de zwerfvuilactie inschrijven via www.hamont-achel.be/zwerfvuil of aan de balie van de milieudienst op het stadhuis. Dit kan tot uiterlijk 26 februari.

De deelnemende partijen kunnen steeds aangeven hoeveel kilometer en in welk gebied ze zwerfvuil willen opruimen. Het opruimmateriaal – waaronder grijptangen, fluorescerende hesjes, handschoenen… – wordt voorzien en kan voor aanvang van de actie afgehaald worden op het stadhuis.

Claimkaart

Ook in een kleine groep (max. vier personen) of als individu kun je de strijd tegen zwerfvuil aangaan. Aan de hand van de zogenaamde claimkaart kun je namelijk een gebied in Hamont-Achel 'claimen' dat je vervolgens afvalvrij houdt.

In ruil hiervoor ontvang je LimbU's. Deze Limburgse gemeenschapsmunt kan je inruilen voor filmtickets, een reischeque van de NMBS, tickets voor De Lijn, een bon voor de Kringwinkel…

Per opgeruimde kilometer ontvangt de school of vereniging 15 euro

Wie graag individueel of in een kleine groep de strijd tegen zwerfvuil aangaat, kan een kijkje nemen opwww.hamont-achel.be/claimkaart.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIESVacatures