Vanaf vrijdag ligt 'Meester Drone' van Jens in de winkel, foto Jos Meusen
Vanaf vrijdag ligt 'Meester Drone' van Jens in de winkel, foto Jos Meusen (Foto: Jos Meusen)

Basisschoolleraar uit Budel schrijft kinderboek

BUDEL - Jens Beimans is pas 22, maar geeft nu al zijn eerste kinderboek uit. Die ligt vanaf vrijdag 15 februari in de boekwinkel. Jens woont in Budel en is leraar in groep 7 op basisschool Schepelweyen in Dommelen.


Door Desiree Pennings

Meester Drone gaat over een klas die een drone als leraar krijgt, omdat hun echte leraar ziek is. In eerste instantie vinden ze een drone als leraar geweldig leuk, maar dan blijkt dat toch tegen te vallen. Het is voor kinderen vanaf tien jaar.

Het vinden van een uitgever

Jens kwam op het idee doordat hij zelf vier dagen in de week voor de klas staat en veel kinderboeken voorbij ziet komen. 'Daardoor kreeg ik zelf veel ideeën. Ik zat nog op de Pabo en ben eerst korte stukken gaan schrijven en toen ben ik ervoor gaan zitten. Ik heb er uren aan gewerkt zonder te weten of het uitgegeven zou worden.' Nadat hij een paar uitgevers had aangeschreven, kreeg hij een positieve reactie van Boekscout. Zij gaven al snel aan dat ze het boek wilden uitgeven.

Enthousiaste leerlingen

Vanaf vrijdag 15 februari is het boek verkrijgbaar bij de Bruna (ook in Budel), via de uitgever en online. Jens: 'Nu is het afwachten of het aanslaat. Dat is het spannendst van alles. Ik vind het al erg gaaf dat mensen uit mijn omgeving zo positief reageren. Ook de kinderen uit mijn klas hebben de ruwe versie gelezen en zij waren ook erg enthousiast. Ze vonden het ook leuk om aan zo'n project van hun meester mee te mogen werken.'

Wordt vervolgd

Dat dit het eerste en ook het laatste boek is dat Jens heeft geschreven, is niet waarschijnlijk. 'Ik heb het einde zo gelaten dat er een vervolg kan komen, maar andere onderwerpen spreken me ook aan, dus misschien komt er nog wel een boek met een andere insteek.'

Meer berichten