Klaas Bex kwam erg origineel als dwerg het podium op, foto: Bart Lijten
Klaas Bex kwam erg origineel als dwerg het podium op, foto: Bart Lijten (Foto: BART LIJTEN)

Genieten geblazen tijdens Buulder Bukse zittingen

Vier uur lang vermaak voor jong en oud


Budel – Het publiek in gemeenschapshuis De Borgh kon afgelopen weekend weer volop genieten van muziek, cabaret en dans tijdens de bonte avonden van de Buulder Buk. En wat was het lachen geblazen.

Door Hester Heijmans

Zoals we gewend zijn, trapt iedere bonte avond af met een dans. Onder leiding van Tobias Sanders voerde dansgroep Exchange een spectaculaire mix van hiphop en traditionele garde op, waarmee het publiek werd weggeblazen.

Tonproaters

De eerste tonprater van de avond maakte een nogal originele opkomst. Op knieën kroop debutant Klaas Bex als dwerg het podium over. Hij had genoeg gehad van de Efteling en kwam eens kijken hoe het er in Budel aan toe ging. Aangezien het voor Bex de eerste keer op het Buulse podium was, vroeg presentator Johan Kuipers of hij van het publiek volgend jaar weer terug mocht komen. Daarop werd volmondig 'ja' geantwoord.

Ook Jeroen van Nunen maakte de zaal weer hard aan het lachen. Met ongepaste maar hilarische grappen over het circus waar zijn typetje werkt, raakte hij steeds de juiste snaar. Moeiteloos grappig.

Als laatste Tom van Osch, die podiumervaring opdeed in de groep Zonder Erg, stond als solo cabaretier in de ton.

Muzikale cabaret

De gebroeders Vos maakte er ook dit jaar weer een hilarisch optreden van met hun groep de Buulse Blèèrköp. Ze namen de zaal mee door het jaar heen vanaf de 11e van de 11e tot aan carnaval. Na wat technische mankementen van te voren, wisten ze er toch een goede show van te maken.

Broer en zus Joep en Nienke van het duo: Zoer en Brus, verzorgden het publiek met een heuse goochelshow. Iets minder vlekkeloos dan Hans Klok, maar enorm hilarisch.

Als laatste cabaretgroep maakte Pluche Toelie hun opkomst. Twee tokkies uit de buurt achter De Borgh werden eens goed aangepakt door de Buulse sociaalmakelaar. Niet alleen deden ze dit wederom hilarisch, Jack Meijer werd onderscheiden met de Orde van Verdiensten van c.v. Buulder Buk.

Muziek werd dit jaar verzorgd door de carnavalsgroep Knoterbèhren en tussen de optredens door kon de zaal genieten van Hofkapel de Bloasbuk onder leiding van Koen Meusen.

Meer berichten