Prins Jos III brengt een ode aan zijn prinses
Prins Jos III brengt een ode aan zijn prinses (Foto: )

Geslaagde Bonte Avonden bij De Toeters

Een uitverkochte Reinder geniet van humor en gezelligheid


BUDEL-SCHOOT– Er was weer een heus scala aan verschillende acts tijdens de Bonte Avonden van carnavalsvereniging De Toeters uit Budel-Schoot. Deze zittingsavonden vonden afgelopen weekend, 31 januari, 1 en 2 februari, plaats in een compleet uitverkochte Reinder.

Door Hester Heijmans

Na alle voorbereidingen, het oefenen voor de spiegel en de laatste details, was het afgelopen weekend eindelijk tijd voor de artiesten om hun acts te tonen aan een bomvolle zaal. Net zoals voorgaande jaren stonden er weer verscheidene tonpraters op het podium en werd het publiek voorzien van dans in meerdere stijlen. Voor ieder wat wils dus.

Cabaret van eigen bodium

Maar liefst vijf tonpraters van eigen bodem stonden op het podium. Zo kon er worden genoten van grappen en grollen van onder andere John Govers. Met humor over de gemeente waar de inwoners zich in konden herkennen, had hij het publiek onder de duim.

De cabaretgroep De Tri-Jo's lieten hun verborgen zangtalenten horen en wisten daarnaast ook humor te verwerken in hun voorstelling. Ook We Méle, met prins Jos III, voerde weer een hilarisch spektakel op. Vooral Henk van Meijl maakte als ongemakkelijke vrijgezel het publiek flink aan het lachen. Daarnaast maakte ex-oudejaarsconference cabaretier Jac Kuppens een geslaagde opkomst.

Laatste keer Jansen in Schoot

Het hoogtepunt van de avond was toch wel Boy Jansen. Hij schudt de grappen zo uit zijn mouw en vertelt grappen alsof het de makkelijkste zaak van de wereld is. Daarom staat de Bonte Avondcommissie een zware taak voor de boeg. Dit was namelijk de laatste keer dat Jansen in Schoot zal optreden. Als stewardess Truus van Boven (het typetje dat hij dit jaar speelde) vliegt Jansen figuurlijk weg van het Schootse podium.

Cabaret werd afgewisseld met dans onder leiding van Mikki Martens en Tobias Sanders. Naast hiphop kwamen er, zoals we gewend zijn tijdens een Bonte Avond, ook Dansmarietjes aan bod. En de echte variatie in het programma werd dit jaar voorzien door vrouwengroep Oet Schot. Met visuele effecten zoals lichtgevende handschoenen toonden zij de geschiedenis van carnaval in Budel-Schoot.

Meer berichten