Foto:

2018 Succesvol jaar voor Smokkelmuseum

BUDEL - Het Smokkelmuseum heeft in 2018 weer meer bezoekers mogen verwelkomen. Het afgelopen jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Steeds meer mensen weten de weg naar het Smokkelmuseum te vinden, zowel individuele bezoekers als (groeps)rondleidingen met een gids. Ook kwamen er diverse schoolklassen op bezoek en konden ze met een speciaal programma de kinderen kennis laten maken met het smokkelverleden van onze streek. Iedereen krijgt een informatieve film te zien, die verhalen en anekdotes vertelt over het smokkelen in armoedige tijden waarin de grenzen illegaal werden overschreden.


Smokkelen in heden en verleden

Op dit moment is er ook een tijdelijke tentoonstelling in het museum, over de huidige inzet van speurhonden door de douane om smokkelwaar op te sporen. Hierbij is er een leuk doe-boekje ontwikkeld voor de kinderen om samen met speurhond Doerak op zoek te gaan.

Groepen

Voor groepen is het mogelijk om samen met een gids het Smokkelmuseum te bezoeken, ook in het weekend of in de avonduren, mits na tijdige afspraak.

Het Smokkelmuseum vind je bij de VVV op de Markt 22a in Budel en is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Groepen ook buiten deze tijden op afspraak.

Laat u eens verrassen door de verhalen en anekdotes van ons verleden!

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

BRAVO! werd superschool Elsevier 1 18/2
Herenboeren binnenkort van start 19/2
Glasvezel door vervuilde grond 18/2
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel