Ledûb dames 2 is koploper na een heerlijke wedstrijd met een super eindresultaat, foto: Jos Meusen
Ledûb dames 2 is koploper na een heerlijke wedstrijd met een super eindresultaat, foto: Jos Meusen (Foto: Jos Meusen)

Ledûb dames 2 wint van koploper met 4-0!!!

'Op vrijdag 1 februari ging het gebeuren! Nummer 1 tegen nummer 2 van de ranglijst. We wisten van te voren dat het een spannende maar leuke wedstrijd zou worden. Het was vrijdagavond toen we naar Meijel afreisden. Dat het geen zaterdag was maakte ons niet uit, we waren hoe dan ook gebrand om te winnen tegen Peelpush! Na een felle warming-up en in een hal met veel (Buulse) supporters kon het beginnen.


We begonnen heel fel en sterk, alleen maakten we heel veel service fouten. Kwam dit toch weer door die andere (rode) bal? Desondanks wisten we goed bij te blijven. We konden lekker scoren door langs hun blok af te slaan. Er werden harde ballen geslagen op midden, buiten en diagonaal. Maar op den duur was het blok van de tegenstander toch wat groter dan we dachten. Het stond 13-17 voor Peelpush. Na een paar mooie ballen van beide kanten stond het 18-22. We gaven geen moment op en tegen het einde van de set was ons service kanon Laura Heuvelmans aan de beurt! Die had totaal geen moeite met de andere bal. Ketser! Hoppa! En weer een! Time out voor Peelpush bij 20-22. Oké dames, focus houden en volle bak gaan! En dat deden we, 23–22! Al weer een time out voor Peelpush. Nog 2 punten en de eerste set is binnen. Dat dachten zij ook, het werd helaas 23-24. Time out voor Ledûb dit keer. We hadden Dennis, een echte Meijelnaar, meegenomen voor hulp. Hij had ook alle vertrouwen in ons en we zouden die set binnen halen! Er werd nog een dames 2 speler van Peelpush in het veld gezet. Maar dat schrok ons geen moment af. Een harde knal op midden en BAM de eerste set was voor ons!! 26-24.

We waren zo blij en enthousiast, ook langs de kant was dit te proeven! Nu gaan we deze wedstrijd winnen ook! We begonnen dan ook met 4-0 in de 2de set! We hadden onze service weer onder controle. We scoorde veel via de handen van de tegenstander. Er werden mooie passjes geleverd door Sanne Gerards waardoor Anna Schellekens heerlijke setjes kon geven aan onze aanvallers. Afgelopen week hadden we getraind op ons blok. Dit was te merken! We hebben veel ballen afgeblokt. De Meijelse dames kwamen niet door ons blok! Het ging nog even gelijk op. Maar al snel stond het 21-17. Ondanks dat er twee spelers uit een hoger team meededen deed dit ons niks. Wij bleven gewoon datgene doen waar we goed in zijn. Yes! 25–20 set nummer 2 was ook binnen!

Set 3, we begonnen weer super goed! Fel, enthousiast en gingen voor iedere bal. Zo stond het al snel 7-3. Maar we moesten onze concentratie wel vast houden, want we waren er natuurlijk nog niet. Zij STONDEN natuurlijk niet voor niks op de 1steplek, en zo werd het 15-15. Ons doel was duidelijk, schouders eronder en gaan met die banaan! We sloegen veel diepe ballen die werden gescoord. 20 – 17. Toen werd het 24 – 21 nog een puntje. Maar helaas Meijel kan ook verdedigen. Zo begonnen ze ook tactisch te spelen, en zo werd het 24 – 24, SPANNEND! Nee hé 26 – 26. Iedereen bleef er 100% in vertrouwen dat het ging lukken en dit straalden we ook uit. Ook speelde wij een paar tactische ballen en ja hoor 28– 26 voor ons!!!!!!! 3-0 We hadden de wedstrijd al gewonnen!

We waren allemaal zo blij! We wilden ons dan ook graag belonen met deze prestatie door 5 punten mee te nemen naar Budel! In set 4 begonnen we met een voorsprong, maar toch werd het weer gelijk bij 15-15. Beide teams bleven scoren. Het was nu ondertussen 20-20. Wie zou er aan het langste eind trekken? We waren zo gebrand om die vijf punten mee naar huis te nemen, want dan zouden we 2 punten los staan. En sowieso hoe super is het om van nummer 1 met 4-0 te winnen! We hadden ten slotte pas een keer dit seizoen met 4-0 gewonnen. Het werd uiteindelijk 24 – 24. Peelpush serveerde uit, 25-24. Uiteindelijk prikte Peelpush in het net en het was 26-24! Hoppa 4-0 gewonnen!

Het was een heerlijke wedstrijd met een supergoed eind resultaat. Nog 7 wedstrijden te gaan hopelijk blijven we in deze flow en gaat het ons lukken om nummer 1 te blijven!'

Meer berichten