Alle deelnemers van C.V. De Jeugdbuk tijdens carnaval 2018. Waarmee zullen ze dit jaar komen?
Alle deelnemers van C.V. De Jeugdbuk tijdens carnaval 2018. Waarmee zullen ze dit jaar komen? (Foto: )

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar

Grandioos feest op zaterdag 19 januari


Carnavalsvereniging De Jeugdbuk bestaat 22 jaar en dat is een belangrijk getal voor carnavalsverenigingen. Dat moet dus gevierd worden. Aanstaande zaterdag, 19 januari, vieren zij het 22 jarig jubileum!

Door Desiree Pennings

Het carnavalsseizoen is weer in volle gang en de eerste feestjes zijn verstreken. Maar één van de mooiste feestjes moet nog komen. Omdat C.V. De Jeugdbuk dit jaar precies 22 jaar bestaat zal zaterdag 19 januari het feest losbarsten in de feesttent achter Café de Wielerbaan, aan de Maarheezerweg 9 te Budel.

Hoe het allemaal begon

Het begon met vier jongens van Elf jaar oud die carnavalswagens wilden bouwen en mee wilden doen aan de optochten. In een schuurtje aan de Buulderberg begonnen ze. Vanaf 2002 kwamen er dames bij de groep en langzaamaan groeide De Jeugdbuk. Ze verhuisden naar een grotere schuur en bouwen inmiddels in Klein-Schoot. C.V. De Jeugdbuk haalde in de afgelopen 22 jaar diverse leuke prijzen binnen, waaronder twee keer de Geinbok en het Gouwe Getje in Budel. Ook werden diverse leden benoemd tot boer(in), prins en adjudant. Inmiddels telt de groep 24 leden en zijn er ook mini Jeugdbukkertjes bijgekomen. De naam stamt van 22 jaar geleden, toen de club nog echt uit 'jeugd' bestond.

Receptie in een nieuw jasje

Tijd voor iets nieuws, vindt C.V. De Jeugdbuk. Zo vertellen ze: ''Iedereen is zaterdag vanaf 19.11 uur van harte welkom in onze feesttent achter de Wielerbaan. En we kunnen al iets verklappen... we gaan de receptie in een nieuw jasje steken. Het feest begint direct na binnenkomst! Natuurlijk is er tijd om te feliciteren, maar in plaats van handjes schudden zeggen wij Proost! Tussen 19.11 uur en 21.11 uur staan wij achter in de tent klaar om met jullie te proosten op ons 22 jarig jubileum en daarna is het direct feest.''

Optredens

En ze hebben nog meer voor jullie in petto. DJ Hardy en Buren van de Brandweer gaan er samen met alle feestvierders een onvergetelijk feest van maken. De Jeugdbuk zit volop in de voorbereidingen: ''Wij hebben er zin in, jullie ook?'' C.V. De Jeugdbuk wenst iedereen een heel fijne carnaval en zien jullie graag aanstaande zaterdag in de feesttent!

Meer berichten