Roel Hompes tijdens een van zijn partijen
Roel Hompes tijdens een van zijn partijen (Foto: Coen Winters)

Roel Hompes geplaatst voor Nederlandse jeugdkampioenschappen schaken

De eerste dagen van het nieuwe jaar werden gebruikt voor het houden van de Brabantse jeugdkampioenschappen schaken. Van 2 tot en met 6 januari was het strijdtoneel gemeenschapshuis Den Donck in Soerendonk. Vier leden van S.V. Gardé namen deel aan deze kampioenschappen. Roel Hompes en Jonne Fusers deden mee bij de jeugd t/m 10 jaar, terwijl Amber Tromm en Gwen Kursten bij de jeugd t/m 12 jaar een gooi deden naar de titel.


Voor alle vier was dit één van de eerste ervaringen met een dergelijk kampioenschap. Een kans om veel te leren dus. Gwen, Amber en Jonne hebben dan ook vooral veel opgestoken van dit toernooi. Hier en daar werd ook nog een partij gewonnen zodat alle drie uiteindelijk tevreden kunnen terugkijken op de afgelopen dagen.

Roel steeg boven zichzelf uit. Hij speelde geconcentreerd en lette goed op alle dreigingen op het bord. Resultaat was dat hij na zeven ronden gedeeld derde stond samen met nog twee andere deelnemers. Een barrage moest uitmaken wie derde werd én wie aanspraak kon maken op de nog twee overgebleven plaatsen voor het NK. Maar liefst acht partijen waren nodig om de beslissing te brengen. De derde plaats zat er net niet in voor Roel, maar hij wist wel de vierde plaats veilig te stellen. Dat betekent dat Roel mee mag doen met de Nederlandse kampioenschappen. Deze worden gehouden op 19 en 20 april in Waalwijk. Veel succes Roel op je eerste NK!

Wil je meer weten over schaken in Cranendonck? Kijk dan op www.svgarde.net of mail jeugdleider@svgarde.net.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES