Prins Jos III en prinses Driena (de Werdt) samen met hun twee zonen (omgedoopt tot adjudanten) Rick en Stan
Prins Jos III en prinses Driena (de Werdt) samen met hun twee zonen (omgedoopt tot adjudanten) Rick en Stan (Foto: Smile fotografie)

Prins Jos III jubileumprins van De Toeters

Op zaterdag 5 januari werd in een geweldig gevulde Reinder in spanning afgewacht wie er tot prins van De Toeters uitgeroepen zou gaan worden. De zaal werd meegenomen in een inleidende film, waarin de historie van De Toeters centraal stond. Al vlug werd duidelijk dat alle ex-prinsen van Toeterland een hoofdrol kregen in deze film en dat aan het einde van de film de nieuwe prins bekend zou worden. Met het aftellen van 11 naar 1 werd de spanning om te snijden waarbij de muziek heerlijk opzwepend werd.


Bij het openen van de gordijnen stonden de nieuwe hoogheden op het podium. Prins Jos III en prinses Driena (de Werdt) samen met hun twee zonen (omgedoopt tot adjudanten) Rick en Stan regeren dit seizoen over de jubilerende Toeters onder hun leus: "De spanning eraf en effe nih zûrrige, mèr Carnaval vieren tot vruug in de mûrrige…. Alaaf!"

Het viertal uit De Dwarsstraat zijn geen onbekenden in Budel-Schoot.
De kersverse prins en prinses zijn al verscheidene jaren lid van c.v. De Toeters waarbij Prins Jos III sinds 2013 als Vorst fungeert. Ook Rick (lid van c.v. De Dwarsliggers) en Stan (lid van c.v. De Gekke Yuppen) zijn niet vies van een carnavalsfeestje. Het lijkt erop dat De Toeters dus alle ingrediënten in huis hebben om er een fantastisch seizoen van te gaan maken en dat in het jaar dat ze 66 jaar bestaan. Goed nieuws voor de nieuwe hoogheden, dit jubileum wordt in het weekend van 25 en 26 mei gevierd, een lekker lang carnavalsseizoen dus!

Wie ook lekker lang kunnen gaan feesten is het nieuwe jeugdtrio in Toeterland. Jeugdprins Luuk, Jeugdprinses Sophie en Jeugdadjudante Yente kwamen al zingend op hun eigen lied De Reinder binnen waardoor vlug duidelijk werd dat zij de jeugd gaan aansturen in dit carnavalsseizoen. Gesteund door de jeugdraad van 11 gaan zij er een geweldig seizoen van maken. Deze groep-achters van basisschool Wereldwijzer gaan dit voor elkaar krijgen met hun leus: "Met Luuk, Sophie en Yente, vieren wij carnaval in alle feesttenten!!!. Alaaf!

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief