Foto:

Uw kind veilig online

Overal om ons heen zien we computers en andere digitale apparaten. Onze kinderen in Cranendonck komen er dagelijks mee in aanraking en het beïnvloed hun gedrag. Bij een digitaal tijdperk hoort ook een digitale opvoeding. Maar hoe doet u dat als de apps u om de oren vliegen en de mobieltjes steeds meer kunnen? Hoe houdt u bij welke apps hot zijn onder jongeren? En hoe gaan jongeren om met apps tijdens het alledaags gebruik met leeftijdsgenootjes?


Dit is voor het jongerenwerk Cranendonck, Stichting Halt en het Bravo! College Cranendonck een mooie aanleiding om met dit thema aan de slag te gaan. Op dinsdagavond 5 februari heeft u als ouder de mogelijkheid om een thema avond hierover bij te wonen. Op een avond als deze mag u verwachten dat u opvoedtips krijgt over de digitale opvoeding. We doen dit op een interactieve manier. Deze avond staat o.a. in het teken van de positieve kanten van online gedrag en we nemen u mee in de beleving van de wifi generatie. Er wordt ook aandacht besteed aan wat strafbaar is en waar u als ouder in kan ondersteunen over wat nu wel en niet te posten. Dat en nog veel meer. Bent u als ouder geïnteresseerd lees dan verder.

Quintijn Maas, jongerenopbouwerker van Cordaad Welzijn in de gemeente Cranendonck vertelt meer over de lokale stand van zaken. Quintijn verzorgt regelmatig gastlessen op het basis en voortgezet onderwijs en is daardoor in goed contact met de Cranendonckse jongeren. Hij zal voornamelijk vertellen vanuit de beleving van jongeren. Hoe gaat de Cranendonckse jeugd "online" met elkaar om en welke normen en waarden rondom online gedrag zijn "normaal" tegenwoordig.

Johan Siefken werkt bij Halt, daar krijgen jongeren vaak een werk en of leerstraf omdat ze voor het eerst met justitie in aanraking komen. Johan ziet wekelijks zaken voorbij komen die te maken hebben met online gedrag. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld digitaal pesten, bedreigen maar ook het doorsturen van dingen die beter niet verspreid kunnen worden.

Het Bravo! College ondersteunt dit initiatief en stelt daarom ook haar deuren open voor alle ouders/ opvoeders, geïnteresseerde en betrokkenen van jongeren met de voortgezet onderwijs leeftijd. Het is een actueel thema en heeft zowel positieve als minder positieve effecten op het onderwijs. Omdat je mag beseffen dat een goede fysieke en mentale gezondheid belangrijk is voor een goed leerklimaat helpt het Bravo! College ook om zoveel mogelijk ouders te mobiliseren zodat we deze boodschap breed uit kunnen dragen.

Geïnteresseerd om te komen luisteren en informatie uit te wisselen?

Uw kind veilig online, voor ouders uit Cranendonck met kinderen van het voortgezet onderwijs.

Dinsdagavond 5 februari, inloop 19:15, presentatie 19:30, einde/ uitloop 21:15.

Locatie: Bravo! College Cranendonck, Jan van Schoonvorststraat 1, Budel

Opgeven, vragen en of opmerkingen kan via onderstaand e-mailadres: Quintijnmaas@cordaadwelzijn.nl

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES