Wandelen
Wandelen (Foto: )

Wandelen in clubverband: iets voor jou?

Iedereen weet ondertussen dat op regelmatige basis bewegen enkel maar voordelen biedt, zowel op geestelijk als op fysiek vlak. Je maakt je hoofd leeg en je wordt er rustig van. Het maakt je fit en het is een zegen voor je hart en bloedsomloop. Je voorkomt overgewicht en het helpt ook tegen allerlei gezondheidskwalen als diabetes en osteoporose (kwetsbare beenderen).
Elke dag 30 minuten bewegen is dan ook de norm vanuit de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar wie haalt dit nog in deze drukke en stresserende tijden? En hoe kan je best bewegen?
Wel, wandelen is de eenvoudigste manier van bewegen: gemakkelijk, aangenaam en goedkoop.
Te voet kom je op plaatsen waar je anders maar moeilijk of niet geraakt. Je ontdekt prachtige stukjes natuur, soms zelfs kort bij huis. En het haalt je even weg uit de drukte van het alledaagse leven.
Het handige van wandelen is dat je het zowel alleen als in groep kan doen.
De grote voordelen van een wandelclub zijn het sociale contact, het gemak van alle voorzieningen die bij een georganiseerde wandeling horen en dat je zonder vooraf veel te plannen de mooiste plekjes van de regio of het land kan verkennen.
Wandelsportvereniging "De Grevenbroekers vzw" uit Hamont-Achel wil de wandelsport behartigen en promoten. Wij doen dit door actief deel te nemen aan door andere clubs georganiseerde, bewegwijzerde wandelingen, zowel in binnen- als in buitenland. Ook organiseren wij zelf jaarlijks een viertal wandelingen in onze gemeente.
Voor alle wandelingen geldt dat je zelf je afstand en vertrekuur mag kiezen. De afstanden variëren meestal van 5 km tot 20 km en alles daar tussenin. Je mag starten tussen 07.00u en 15.00u. Er worden voor de langere afstanden onderweg altijd stopplaatsen voorzien, waar je even kan verpozen en de inwendige mens kan versterken.
Het nieuwe jaar is begonnen en daar horen ook goede voornemens bij. Meestal enkele kilootjes minder of gewoon gezonder gaan leven. Wij hopen daaraan ons steentje te kunnen bijdragen en zouden je graag op één van onze wandelingen willen ontmoeten. Je hoeft geen lid te zijn om te kunnen deelnemen, je betaald dan een iets hogere vergoeding (leden 1.10 euro, niet leden 1.50 euro). Hopelijk krijg je dan de smaak van het wandelen definitief te pakken.
Voor slechts 15 euro ben je een jaar lid. Hiervoor ben je een heel jaar verzekerd op alle wandelingen die je doet. Tevens werken we nog met een stempelkaart waarbij je één stempel krijgt per wandeling. Bij 12 stempels krijg je een gratis busreis aangeboden inclusief inschrijving en consumptie. Per jaar organiseren we 4 bus wandelreizen naar bevriende clubs.
Onze eerstvolgende wandeling is onze "Wintergrenswandeling". Deze zal doorgaan op zaterdag 19 januari 2019 en start aan het Jeugdheem, Molenstraat 32 te Hamont. Vanuit Hamont wandel je de grens over naar Nederland, door de mooie natuur met bossen en vennen van het beschermd, monumentaal fabrieksdorp Budel-Dorplein. Je kan kiezen voor de volgende afstanden: 6-10-12-14-19 of 21 km. Onderweg is er een rustplaats voorzien.
Mogen we jou daar ook ontmoeten?


Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief