De winnende foto van Dean Pront.
De winnende foto van Dean Pront. (Foto: )

Foto's Cranendonckse jeugd in de bibliotheek

Dean Pront uit Budel heeft de fotowedstrijd van Cultuurcraan gewonnen met zijn foto van een herfstblad met dauwdruppels. Hij wint daarmee... Ook wordt zijn foto samen met de andere winnende foto's geëxposeerd in bibliotheek Budel én verschijnt er een kaartenreeks van acht foto's die binnenkort bij de VVV verkrijgbaar zijn. En dit allemaal om, zoals de titel van de wedstrijd al zegt, 'Cranendonck op de kaart' te krijgen.


Cultuurcraan riep begin oktober alle Cranendonckse jeugd op voor de wedstrijd Cranendonck op de kaart. Gewapend met fototoestel en een onderzoekende blik trokken de kinderen uit Cranendonck die graag fotograferen erop uit. Cultuurcraan ontving prachtige foto's uit alle verschillende kernen. Van Soerendonk tot Gastel, van Schoot tot Maarheeze, overal trokken kinderen gewapend met hun camera de natuur in.

Naast Dean waren er nog meer winnaars. Rens Verstappen uit Maarheeze won de tweede prijs met zijn foto van de Buulderbroek. De derde prijs moet gedeeld worden door Mika de Wit uit Maarheeze met kasteel Cranendonck en Luka Snelders uit Budel met Zonnehoed. De winnaars ontvangen hun prijs in de tweede week van januari.

Bovenop deze prachtige foto's werden er nog acht geselecteerd voor de kaartenreeks die binnenkort via de VVV verkrijgbaar zal zijn. Alle winnaars en de geselecteerde foto's van de wedstrijd zijn bovendien te zien op de expositie "Cranendonck op de kaart' in bibliotheek Budel. Deze loopt van vrijdag 11 januari tot en met 14 februari. De expositie is geopend tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief