Tijdelijke sluiting sporthal De Koekoek in Hamont-Achel

Sporthal De Koekoek is uit voorzorg vanaf donderdag 29 november tijdelijk gesloten. Medewerkers van de stadswerf stelden immers vast dat er bij werken door derden enkele gaten werden geboord in de voegen aan de binnenkant van het gebouw, waardoor een kleine hoeveelheid stof is vrijgekomen die mogelijk asbest bevat. Preventiedienst IBEVE werd op de hoogte gebracht en raadt aan om momenteel geen activiteiten in de sporthal te organiseren. Zij geven daarbij aan dat het om een voorzorgsmaatregel gaat en dat er geen enkele reden is tot ongerustheid.


Een gespecialiseerde firma komt vrijdag 30 november ter plaatse om het gebouw volledig te reinigen. De stad verwacht dat de sporthal vrijdagavond of ten laatste zaterdagochtend terug opengaat.

Eerder dit jaar communiceerde de stad dat uit onderzoek bleek dat er asbest aanwezig is in de gevelbekleding van sporthal De Koekoek. Aangezien het gaat om hechtgebonden asbest, is deze volledig onschadelijk zolang er geen werken plaatsvinden. De vezels komen dan immers niet vrij, waardoor er geen gevaar is voor de gezondheid. De sporthal bleef daarom toegankelijk.

Zodra er meer duidelijkheid is, wordt er opnieuw gecommuniceerd. De stad hoopt vrijdagavond uitsluitsel te kunnen geven. Voor vragen kan je intussen terecht bij de communicatiedienst via 011 51 05 00 of info@hamont-achel.be.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES