Foto: Picasa

Kerstmatinee Budels Gemengd Koor

Zondag 16 december is het weer zover! Het B.G.K. houdt haar jaarlijkse, gratis toegankelijke kerstmatinee. In een periode van korte, donkere en kille dagen kunt u zichzelf een groot plezier doen door u onder te dompelen in een warme en lichte kerstsfeer en te genieten van kerstliederen en sfeermuziek uit vele landen van Europa.


B.G.K. is al weer volop bezig met repeteren. Dirigent Hilde Ubben slaagt er ieder jaar opnieuw weer in een mooie mix te vinden van oude en nieuwe, Nederlandstalige en buitenlandse liederen. Er is voor elk wat wils! Zoals u van B.G.K. gewend bent, zijn er ook dit jaar weer gastoptredens die het kerstconcert een extra dimensie geven. Ongetwijfeld zult u zich nog wel het optreden van de Schotse doedelzakspelers herinneren van vorig jaar.

Dit jaar geen doedelzakken, maar talent van eigen bodem: de slagwerkgroep van harmonie E.M.M. onder leiding van Guido Pouwels. Goede wijn behoeft geen krans! Er komt ook een gastkoor, n.l. Meriko Vokaal, een gemengd koor uit Meterik (Limburg) ook o.l.v. Hilde Ubben. U begrijpt dat B.G.K. heel nieuwsgierig is naar dit eveneens gemengde koor dat in oktober het 50 jarig jubileum heeft gevierd. U kunt er op rekenen dat er weer een mooi muzikaal menu geserveerd gaat worden op zondagmiddag 16 december om half 3 in de Borgh te Budel. Laat u niet afschrikken door de verbouwing in de Borgh! Eenmaal binnen merkt u daar niks meer van en zal de grote zaal net zo sfeervol zijn ingericht als altijd.

Zoals u weet: de kerstconcerten van B.G.K. zijn altijd gratis!
Op Kerstavond 24 december kunt u het koor horen zingen in de kerk van Soerendonk, waar de kinderkerstviering plaats vindt om 17.00 uur Daar zal de mis van Ignaz Reimann gezongen worden en diverse kerstliederen.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES