Foto:

Muurschilderingen op middelbare scholen "Leerlingen LVO Weert creëren murals over graaf van Horne"

Leerlingen van LVO Weert gaan samen met Stichting de Verbeelding uit Weert en kunstenaars van de stichting Getting up, mooie murals maken op de vier middelbare scholen van LVO Weert: Het College, Het Kwadrant, de Philips van Horne en het BRAVO! College. Begin december prijkt de eerste mural op een grote buitengevel van het BRAVO! College. Hierna volgt Het Kwadrant. Doelstelling van het plan is het besef overbrengen dat de gebeurtenissen in het verleden niet veel verschillen met gebeurtenissen in de huidige tijd. Dit wil de stichting bereiken door leerlingen te informeren en inspireren en daarna samen met professionele kunstenaars van de stichting Getting Up per school een blijvende mural te laten uitvoeren.


Scholenproject

De deelnemende leerlingen verschillen per school in aantal en leeftijd. Hans Corstjens van stichting de Verbeelding is onlangs al bij een aantal scholen langs geweest om in diverse klassen het verhaal van Philips van Horne te vertellen. Hierbij worden ook de overeenkomsten met gebeurtenissen uit het heden aangehaald.

Ontwerpproces

Tijdens het ontwerpproces hebben de leerlingen zich ingeleefd in hoe het zou zijn als ze zelf in de tijd van Philips van Horne geleefd zouden hebben. Op het BRAVO! College is gekozen voor een ontwerp waarbij Philips van Horne een telefoon vast houdt en een selfie maakt met op de achtergrond het slagveld. De historie verwerkt in het heden. Uiteraard ontbreken ook de kraanvogels van Cranendonck niet.

Realisatie

Het eerste, definitieve ontwerp wordt op 3, 4 en 5 december aangebracht op een grote buitengevel op de binnenplaats van het BRAVO! College. Enkele leerlingen van de school gaan de artiesten daarbij helpen. De overige scholen volgen daarna.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES