De (gelegenheids-)zangeressen van Dik d’r Neffe met de trofee
De (gelegenheids-)zangeressen van Dik d’r Neffe met de trofee (Foto: CV de Muuzevangers)

Muuzegewiéek: een ode aan het zelfgemaakte carnavalslied

Het Muuzegewiéek werd vrijdag 23 november na een afwezigheid van meer dan 15 jaar in een ander format weer nieuw leven ingeblazen. In een bomvol Muziekhuis Maarheeze waren de bezoekers getuige van de muzikale talenten van diverse groepen, waarvan de samenstelling soms zondermeer verrassend genoemd mocht worden.


Aan het eind van de avond kwam het lied “Bij Ons In Mares” van Dik d’r Neffe als winnaar van Muuzegewiéek 2018 uit de bus. De mannen van The Ties legden beslag op de tweede plaats, en de Sgonnies maakten het podium compleet.

Voor Muuzegewiéek waren diverse deelnemers benaderd, om een bijdrage aan de avond te leveren. Ze werden desgewenst ondersteund door een team van mensen die hen hielpen met de muzikale begeleiding of het maken van liedteksten. Het eindresultaat was een goedgevulde avond met acht verschillende muzikale acts.

Het spits werd daarbij afgebeten door Prins Jochem en zijn gevolg met hun eigen up-tempo carnavalsversie van de Bløf-hit “Zoutelande”, die buiten mededinging meedeed. De overgebleven kandidaten mochten hierna ten overstaan van een deskundige lokale jury én het stemgerechtigde publiek hun lied ten gehore brengen. De presentatie van de avond was in de deskundige handen van het duo Gradje Kirkels en Bertie Bierings.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES