Foto: Greetje van Son

Kerstzang uit de Kempen met smartlapkoor Efkes Schruwwe

Op zondagmiddag 16 december verzorgt smartlapkoor Efkes Schruwwe uit Waalre een kerstoptreden in de protestantse kerk aan de Dr. Ant. Mathijssenstraat in Budel. Tijdens dit optreden worden vooral volkse kerstliêkes uit Brabant en Vlaanderen ten gehore gebracht.


Het programma ademt de sfeer van eenvoudige maar ontroerende Kempische devotie, humor, worstenbrood en gebraden konijn. In deze stijl is ook de titel van het concert: "Kerst in de Kempen".

Efkes Schruwwe –Kempisch voor 'een traantje wegpinken'- oogst al verschillende jaren veel succes in onze contreien met dit speciale kerstprogramma. Ook verschillende instrumentalisten en een verteller leveren hun bijdrage aan dit sfeervol gebeuren.

Het optreden in het kerkje aan de Mathijssenstraat begint om 15.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur. De toegang is gratis met op het einde een collecte.

Efkes Schruwwe verzorgt in de aanloop naar Kerstmis op verschillende locaties in de regio concerten, maar de uitvoering in Budel is de enige die openbaar toegankelijk is.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES