Foto: Bart Lijten

DJ Hardy en DJ Siem gaan de Gloaze Kooi in

Opbrengst Gloaze Kooi dit jaar voor Jeugdclubs Budel


BUDEL - Radio 3FM heeft de Serious Request actie veranderd, maar in Budel gaan we door op de ingeslagen weg. Op 27, 28 en 29 december worden er weer een paar dj's opgesloten in de Gloaze Kooi bij de City Bar en 55 uur later worden ze weer vrijgelaten. Dit jaar zijn het DJ Hardy en DJ Siem die plaatjes gaan draaien en is Jeugdclubs Budel het goede doel waar geld voor ingezameld wordt.

'We willen bij de blokhut een speelheuvel maken met een buis erdoorheen en een glijbaan. Nu is er niet echt een speelgelegenheid buiten, terwijl we toch iedere dag activiteiten organiseren. We willen onze kinderen graag iets te spelen aanbieden', vertelt Karin van Tulden van Jeugdclubs Budel. Ze is blij dat deze organisatie dit jaar is gekozen als goed doel voor de Gloaze Kooi. 'Als leiding hebben we het al vaker over een speelheuvel gehad en straks kunnen we het echt financieren!'

Livestream

'We gaan minimaal voor de 20.000 euro', zegt Ed Hensen. Hij bedacht het hele concept en nam de eerste jaren zelf plaats in de Kooi, maar dit jaar niet. 'Ik ga me bezighouden met de livestream', vertelt hij. Alle momenten zijn namelijk live te zien en te horen via de website www.gloazekooi.nl.

Vele acties

Hardy Clement uit Gastel en Siem Driessen uit Soerendonk zijn de dj's die op donderdag 27 december om 14.00 uur worden opgesloten. 55 Uur later, op 29 december om 21.00 uur, worden ze weer vrijgelaten. In de tussentijd is er van alles te doen in de transparante tent bij de City Bar, zowel voor volwassenen als kinderen. Optredens, kinderbingo op donderdag, een spellenparcours en ranjacantus op vrijdag en een kinderontbijt op zaterdag: de vrijwilligers van de Gloaze Kooi en Jeugdclubs Budel zetten alles op alles om zoveel mogelijk mensen bij de activiteiten te betrekken.

'We willen een speelheuvel voor onze leden'

Karin: 'We hebben ook een optreden van Pim Donkers geregeld en Got Talent. We hebben onze leden gevraagd of ze leuke acties willen bedenken. Zo dragen de kinderen zelf ook bij aan de speelheuvel. Bakker de Jong sponsort bijvoorbeeld kerstbroden die de leden gaan verkopen.'

Gastoptredens

DJ Hardy en DJ Siem staan niet alleen. Tijdens de 55 uur dat ze opgesloten zitten, krijgen ze hulp van onder andere Bonte Carlo, Ed Hensen, Leon Slaats, Chiel Ganzz als vliegende reporter, Kevin van Moorsel, Koen van der Vorst, Bart van Steenbergen en Jannus. Daarnaast zijn er optredens van onder andere Whalebone, PartyfrieX en Gaaas!!!

Radio maken is anders

De meesten zijn al goede bekenden van elkaar, vertelt DJ Siem: 'Hardy en ik draaien al vaker samen en waren al bekenden van elkaar. Maar normaal gesproken draaien we in kroegen en op feesten, radio maken is wel heel wat anders.' Zijn collega Hardy draaide vorig jaar mee als gast DJ, maar heeft verder ook geen ervaring met radiomaken. 'We zullen vooraf wel even goed gaan kijken hoe alles werkt. Ook van Ed en Leon hebben we al tips gekregen', aldus Hardy.

Oproep om te komen

's Nachts werken zijn ze wel gewend en ze mogen om beurten slapen, maar toch verwachten de twee DJ's dat het zwaar gaat worden. Siem: 'Het zou mooi zijn als er dan mensen komen om ons erdoorheen te trekken. Mensen kunnen ook meedoen aan onze acties en ze kunnen ons appen en bellen.'

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma op www.gloazekooi.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES