De werken aan de oude schuur op de Laathoeve zijn gestart
De werken aan de oude schuur op de Laathoeve zijn gestart (Foto: )

Werken Laathoeve gestart

22 november zijn de consolidatiewerken aan de oude schuur op de Laathoeve gestart. Deze stortte eerder dit jaar immers in. De werken gebeuren in opdracht van de stad door een gespecialiseerde bouwonderneming en onder toezicht van een deskundig architectenbureau. Alles gebeurt bovendien met goedkeuring en onder supervisie van het Agentschap Onroerend Erfgoed.


De werken bestaan enerzijds uit schoringswerken en anderzijds uit het inventariseren van recupereerbare materialen. Deze zullen opgestapeld worden in afwachting van een mogelijke heropbouw.

De stadsdiensten werken ondertussen verder aan het dossier in navolging van de gemeenteraadsbeslissing van 27 augustus 2018, waarbij de intentie uitgesproken werd tot het verwerven van de site. Dit onder verschillende strikte voorwaarden, zoals het vinden van een geschikte herbestemming voor het monument met een meerwaarde voor Hamont-Achel en de grensoverschrijdende regio. Ook moet er zeker zijn dat de erfgoedpremies later niet teruggevorderd zullen worden van de huidige eigenaar.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES