Wel vijf generaties leiding van JNBS bij elkaar
Wel vijf generaties leiding van JNBS bij elkaar (Foto: )

Reünie JNBS groot succes!

Budel-Schoot - Afgelopen zaterdag was het zover: de reünie voor (oud-)leiding van Jong Nederland Budel-Schoot. 70 personen waren aanwezig; wel 5 generaties aan leiding!


Het is de eerste keer dat de vereniging zoiets organiseerde en ze hadden geen idee wat ze konden verwachten. De avond zelf heeft de verwachtingen echter overtroffen!

Om acht uur werd de avond geopend door huidig voorzitter Ruud de Zwart. Hij gaf het woord door aan Harrie Jaspers, die in de geschiedenis van de vereniging is gedoken. Hij vertelde de aanwezigen over het ontstaan van jeugdwerk in Budel-Schoot: hoe uit een katholieke toneelgroep een jongens- en meisjesgilde ontstond, die zich zich later bij landelijke vereniging Jong Nederland aansloten. Ook liet Harrie de hele zaal meezingen met het Jong Nederland-lied dat enkele jaren geleden door Schootitief is geschreven.

Gedurende de avond werd er vooral veel bijgepraat. Mensen zochten hun medeleiding van vroeger op en aan de hand van foto's uit de oude doos werden vele herinneringen opgehaald. Er werd ook kennis gemaakt met nieuwe gezichten, en er werden verhalen en ervaringen gedeeld tussen jong en oud. Later op de avond werd de dansvloer geopend en trokken er polonaises door de blokhut.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES