Ut get beginne was een goede start van het Budelse carnaval, foto: Jos Meusen
Ut get beginne was een goede start van het Budelse carnaval, foto: Jos Meusen (Foto: Jos Meusen)

Goe Begonne?

Carnaval 2019 is Goe Begonne in Budel. Met een natte aftrap tijdens de vijfde editie van Ut Get Beginne van c.v. Buulder Buk.


Het was voor waarnemend burgemeester de Wijkerslooth een van zijn laatste publieke taken in Cranendonck om samen met prins Frank III, jeugdprins Tim en jeugdprinses Floor een confettiregen af te schieten als startschot voor dit feestje. Helaas bleef het deze middag niet enkel bij de regen van gekleurde confetti. Boven verwachting hield de parachute voldoende van het hemelwater tegen om de feestvierders op het Capucijnerplein bijeen te houden.

Na een eerste polonaise was het DJ Ganzz die het spektakel mocht openen gevolgd door de SpiKids die een gevarieerd en leuk programma voor de kinderen verzorgden. Ondertussen kwamen tal van zusterverenigingen uit de regio compleet met Prinsenparen in vol ornaat het feestje van verbroedering compleet maken. De zelfde muzikanten bleken later in de setting van De Spikes in twee sessies van een uur de sfeer er goed in te houden. Om 17.30 uur stonden de Lawineboys op het Buuls openluchtpodium en DJ Jerome heeft ondermeer alle jeugdige prinsen en prinsessen nog eens mooi in de spotlights gezet tijdens zijn optredens.

Natuurlijk werd het Boerenpaar 2019 gepresenteerd en zorgden de mensen van de Buulder Buk ervoor dat niemand dorst hoefde te lijden tijdens Ut Get Beginne. De Buulder Buk is in elk geval Goe Begonne. Ook begonnen is een actie bij Tankstation van Horne. Daar kunt u de Buulder Buk ook helpen als u spaarkas nummer 11 steunt. Meer info: www.buulderbuk.nl

Lees ook

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

De Boogurt rent voor Suze 2 16/5
sv Budel VR1 is kampioen en promoveert naar de 4e klasse! 17/5
De Toeters tellen af 1 17/5
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES